Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Henrik Ragnevi, föreläsare och arbetsledare


Har diagnoserna ADHD och Aspergers syndrom:

Som barn var jag okoncentrerad och rastlös, men fick aldrig någon diagnos. Senare läste jag it på Chalmers, mediateknik och filmvetenskap, jag hade svårt att få ihop helhet i det jag läst – Man blir väldigt koncentrerad på detaljer när man har Aspergers.
När jag var 24 år rekommenderades jag en utredning för ADHD. Läkaren sa direkt att jag också hade Aspergers.
Det gjorde mig förvånad, för jag hade jobbat som ledsagare åt en kille med just det och han hade mycket större problem. Senare har jag lärt mig att det finns ett stort spann av symptom inom sjukdomen. Själv märker jag mest att jag blir tröttare än andra av socialt umgänge.
Några oöverstigliga studieproblem hade jag inte. Det blev värre att söka arbete. Jag hade svårt att göra bra intryck på anställningsintervjuer, hur mycket jag än tränade i förväg. Arbetsgivarna kände av att jag är annorlunda.
De gånger jag berättade om mina diagnoser i ansökningsbrevet, blev jag inte ens kallad till intervju.
Jag hade sjukersättning i fem år och skulle få rehabilitering via Arbetsförmedlingen, jag förstod aldrig att det var meningen att jag själv skulle skaffa arbetsträningsplats, så jag stämplades som omotiverad och ovillig till samarbete.
Sedan skaffade jag själv ett jobb och då fick jag, exempelvis, en massa hjälpmedel av dem.
Brukarföreningen Attention anställde mig som arbetande ordförande och jag jobbar också åt Nätverket för brukarföreningar inom det psykiatriska området, i Göteborg NSPHiG. Jag föreläser om psykiska problem och är arbetsledare för mina två med arbetare som har ADHD, respektive Aspergers.
Mina sjukdomar gör att jag kan få stunder av utmattning under dagen, men det kan jag planera efter.
Ibland ser jag på facebook att gamla studiekamrater ska jobba i Asien eller liknande. Då händer det att jag saknar att få arbeta så. Men det skulle aldrig ha fungerat. Jag har svårt nog med Stockholmsresorna. Dagen efter har jag socialbaksmälla. Jag är helt utslagen.

Berättat för Ingalill Löfgren

En kommentar till Henrik Ragnevi, föreläsare och arbetsledare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: