Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Vad saknar Ulf Kristersson?

Lönebidrag, SIUS-konsulenter, Utvecklingsanställning, trygghetsanställning, OSA, Nystartsjobb, Personligt biträde, Särskilt anställningsstöd, satsning på bidrag till sociala kooperativ är exempel på insatser som finns idag från Arbetsförmedlingen. Det finns två avdelningar inom samma verksamhet, Arbetsförmedlingen Rehabilitering och Arbetsförmedlingen Samverkan. Utöver detta så finns ett dussin privata aktörer som Bräcke Diakoni, Connexi, Frösunda, Sophiahemmet, Misa, Iris och säkert ett dussin till som har projekt som ska hjälpa unga med funktionsnedsättning ut på arbetsmarknaden. Sedan finns det säkert ett hundratal dagliga verksamheter som påstår sig ha samma syfte, sedan i Göteborg så finns projekt som Entré, Columbus, Enter, Upp, Mellanrum och ja, det finns säkert fler. Det verkar finnas hur mycket ESF-pengar som helst till dessa projekt.

Vad exakt är det som Ulf Kristersson saknar?

Ja, bortsett från arbetsgivare som vill anställa denna grupp…

3 kommentarer till Vad saknar Ulf Kristersson?

 • M skriver:

  Jag har inte sett statistik men jag skulle tro att många med psykos, depression, ångest problem inte var med på arbetsmarknaden på 70-talet.

  Men det kanske gick att få ett jobb om man var en konstig prick. Dom har fallit bort dom senaste 20 åren.

  Och jag vet inte om det är egentligen arbetsgivaren fel. Dom är bara en spegling av samhället. Och många som har problem har faktiskt för stora problem för att vara på en arbetsplats. Man ska kunna gå dit varje dag 2-8 timmar, man ska ha en social ork så man inte börjar bråka med folk i onödan. Man ska kunna koncentrera sig o.s.v.

  Men det finns nog en stor grupp med mer eller mindre begåvningsproblem som kan arbeta regelbundet och kan fungera bra om än i lägre tempo. Med det är två olika grupper. Och så finns det förstås en grupp med fysiska problem.

 • Jag tror att kärnan i vad du skriver är 70- och 80-talet, då hade Sverige hög sysselsättning och till och med arbetskraftsinvandring.
  När landet skrek efter arbetskraft så accepterades en kuf på kontoret.
  Idag ser arbetsmarknaden annorlunda ut. Det får man acceptera.
  Lösningen är inte att Sverige lämnar EU och så är vi tillbaks på 70-talet igen. Globaliseringen är genomförd och fram tills oljan börjar ta slut så kommer arbetstillfällen att läggas där det är ekonomiskt mest lönsamt.
  Problemet är dock övergående, eftersom transporter kommer bli dyrare samt att välståndet kommer att jämnas ut mellan olika länder.
  Men fram tills dess så kommer arbetstillfällena vara färre. Lösningarna ser olika ut i olika länder.

 • Maria skriver:

  Fast ärligt talat jag vet inte om det är sant att det saknas arbetsgivare, för på 70 å 80-talet hade denna gruppen jobb. Svenska folket kan väl inte har blivit mer psykstörda på två decennier. Men det klart de jobben fanns kanske mest i den offentliga sektorn. Min läkare berättade att för fanns det läkarsekreterare som gick på halvfart knappt det men de fick hållas men är alla sådana bortsorterade nu, vem sorterade bort dem? Min pappa jobbade på volvo och de hade en skyddad verkstad och jag lovar dig att de som var där var mycket konstigare än du och jag. Vart försvann de skyddade jobben i privata sektorn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: