Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

En Sherlock Holmes för 2010-talet

Brittiska serier brukar mestadels handla om medelålders alkoholiserade poliser med skilsmässoproblem som för långa konversationer med sin kollega i bilar medan de mot alla odds försöker lösa osannolika mord. En del människor kallar dem för mer realistiska, jag vet inte, sannolikheten att en medelålders livskrisande alkis skulle kunna vara någon Sherlock Holmes finner ej så plausibelt.
Därför är jag alltid mer eller mindre skeptisk mot brittiska serier, för ibland får de faktiskt till det, i synnerhet när de försöker skildra livet bland unga vuxna, som i Party Animals. Även en del sci-fi som Torschwood tillhör favoriterna.
Men med nya Sherlock Holmes har de överträffat sig själva.

Detta är en Sherlock Holmes för 2010-talet, han har uppenbarligen Asperger, det tog mig inte många sekunder att räkna ut det och han är ett geni med en enorm känsla för detaljer. Jag föll direkt för den här karaktären och fyndiga serien.
Ett måste, synd att den inte ligger ute på SVT Play så länge.
http://svtplay.se/t/149518/sherlock
(Men den kan säkert hittas via andra kanaler också…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: