Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Dags att avskaffa skolplikten

Ingen av de åtta vanligaste antimobbningsprogram som används på landets grundskolor rekommenderas av skolverket. Tvärtom innehåller de allihop inslag som kan innebära att elever kränks.
Själv har jag ingen aning om dessa program fungerar, samtidigt är att inte göra något alls något alternativ, för det vet vi redan inte fungerar.
Lärarkåren har fullkomligt misslyckats med att minska mobbningen i skolan. Det var illa när jag själv gick där och det har inte blivit bättre.
Avskaffa skolplikten är ingen lösning på mobbning, men fram tills det finns en lösning så kan vi inte tvinga barn att gå i en grundskola som faktiskt riskerar att ta livet av dem. Mobbning är i särklass den vanligaste orsaken till att barn och unga tar sina liv och att då ha en lagstiftning som tvingar dem att stå ut med denna tortyr kan inte under några omständigheter klassas som humant.
Priset för skolplikten är för högt och dess försvarare bör allvarligt fundera över hur många barns liv de vill bära på sitt samvete…

4 kommentarer till Dags att avskaffa skolplikten

 • Maria skriver:

  Det där om kamratstödjare som angivare är ju både rätt och fel. Jag vet många kamratstödjare som själva blev trakasserade och kallade för skvallerkärringar mm. Mobbarna anser ju att kamratstödjarna är angivare. De ska fungera som en länk mellan lärare/vuxna och barn. På lågstadiet är alla barn benägna att skvallra, något som ändras totalt på mellanstadiet då ska ingen ”tjalla” och väldigt råa saker kan förekomma som aldrig kommer till någons kännedom, därför är kamratstödjare jättebra. Jag har varit rastvakt åtskilliga gånger, det hände aldrig något mitt framför näsan på mig utan alltid där jag inte var, där fungerar kamratstödjare bättre än rastvakter.

 • Barnens Hjältar skriver:
 • Barnens Hjältar skriver:

  Jag länkade en artikel häromdagen där friends svarar på kritiken, skall se om jag hittar den åt dig.
  De var rätt kritiska mot skolverket om man säger så.

 • Maria skriver:

  Jag har jobbat på en skola där vi tog hjälp av Friends några som blivit kritiserade. Vi tyckte att det hjälpte jättemycket. I min lokaltidning klagade de mycket över strategierna i de olika mobbningsprogrammen för mobbing kan se olika ut. Men det anser inte jag att den kan, det är alltid samma härskarstrategier som används oavsett vad man anser är upphov till mobbingen. Jag har goda erfarenheter av Friends arbete.
  http://www.sydostran.se/index.92009—1.html

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: