Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Idiotiska begränsningar i iPad

IPad är en ganska trevlig bekantskap, i synnerhet den större skärmen som får iphones motsvarighet att kännas som en miniatyr efter ett tag, även om den inte är större än vad skärmen är hos en netbook så känns inte utrymmet alls lika begränsas.
Men det finns ett par irriterande begränsningar som inte alls känns motiverade. Varför har Apple lagt in en spärr så du inte kan tanka hem filer som är större än 20 gigabyte om du surfar med 3G-modemet?
Det gör att du inte kan tanka hem filer från exempelvis AppStore om du är bortrest och inte har tillgång till wifi, att samma begränsning finns i iphone kan ju delvis vara för att mobilabonnemangen ofta har ett lägre tak för data, men de mobila bredbanden har sällan ett lika lågt tak.
Om du bara använder den hemma och som komplement till datorn är det förmodligen inget problem och det är precis som på iphone möjligt att jailbreaka iPad och ta bort spärren, men jag har lite svårt att förstå varför Apple har lagt in den från första början.

En kommentar till Idiotiska begränsningar i iPad

  • Mattias skriver:

    Spärren beror nog på att i USA har många 3G-operatörer en spärr på hur mycket data du får ladda upp & tanka ner via deras nät. Därefter tar de ut hutlösa avgifter för varje MB som laddas ner.

    Så denna spärren tror jag är för att förhindra att du åker på en räkning på 5000 spänn för att du laddade ner en applikation på 100MB.

    (Hittade till din blogg via “Sluta med efexor”-inlägget, du är nu i min RSS-läsare :))

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: