Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Ipad, en julklapp från Arbetsförmedlingen?

Jag har nog skällt på Arbetsförmedlingen en eller ett par gånger tidigare på bloggen, men nu tänkte jag faktiskt ta upp något positivt. Tidigare i höst ansökte jag om arbetstekniska hjälpmedel och har nu fått en stor whiteboard till kontoret och en ipad. Ipad är, för de som sovit under en sten senaste året, Apples hypade läsplatta och ser ut som en jättestor iphone.
Dessa fick jag beviljade som arbetstekniska hjälpmedel, reglerna kan du läsa om i denna PDF-fil.

Jag sökte egentligen hjälp för att komma ihåg att ta med alla handlingar inför möten, men det företag som Arbetsförmedlingen anlitade, iCap hade en annan lösning där jag skulle använda mig av en läsplatta och Dropbox och lägga alla handlingar där och det verkade vara en väldigt bra idé…

Hur är detta möjligt, hjälpmedel får ju inte finnas ute på den öppna marknaden och ska dessutom vara godkända och finnas på landstinget lista. Ja, det gäller om du får hjälpmedel från Habiliteringen eller Hjälpmedelscentralen, men Arbetsförmedlingen har andra regler.

Betydligt fler hade säkert kunnat få denna hjälp om de kände till den. Under det första året som anställd så kan du via Arbetsförmedlingen få arbetstekniska hjälpmedel för upp till 100.000:-. Staten har avsatt pengar, men de används inte i den omfattning det var tänkt. En orsak är säkert att många med funktionsnedsättning står utanför arbetsmarknaden men också att de som skulle behöva hjälp inte känner till regeln.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: