Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Koss iPorta Pro, årets produkt 2010?

Koss har släppt ytterligare en variant på sina populära hörlurar. Jag har haft två par med blå plast (klassikern), ett par sporta pro och ett par med röd plast. De tenderar ju att gå sönder hela tiden, därför är jag ganska glad över att Koss hörlurar har gått från att vara en nischad audiofiliprodukt till massmarknad och priserna är därefter. Mitt första par kostade runt 700:-, idag kan du hitta samma modell för runt 300 spänn.
Med den nya modellen iporta pro har dock Koss hittat en anledning att få upp prislappen, och 499:- kostade de på Teknikmagasinet. Precis som namnet antyder så är nyheten att du kan använda lurarna som headset till mobiltelefonen (främst iphone, men de fungerar säkert till andra modeller), då det sitter en microfon och kombinerad svarsknapp på vänstra sladdens sida.
Den största skillnaden är annars att modellen är helt svart, även bygeln. Utseendet påminner mig lite om sporta pro. Sladden är också tunnare än på tidigare modeller, vilket gör att modellen känns mindre stabil. Jag saknar också att det inte finns någon volymknapp eller möjlighet att byta spår från den minimala ”fjärren”.

Det finns betydligt häftigare bluetooth-hörlurar om du vill imponera på omgivningen, vilket sladd inte gör 2010. Men nackdelen med samtliga bluetoothlurar eller headset jag prövat är att de ofta hänger sig, tappar anslutningen eller att de har haft för kort batteritid och usel röstsamtalskvalitet. Jag har aldrig fått det att kännas lika smidigt som ett par vanliga hörlurar, vilket resulterat i att jag använde dem när de var nya men sedan slutade jag använda dem när nyhetens behag lagt sig.
Sony Ericsson brukade ju skicka med en adapter så du kunde använda dina vanliga lurar, men det resulterade alltid i en km lång sladd som blev till ett garnnystan i väskan.
Så när jag läste om Koss iporta pro kändes det som ett givet köp, tillskillnad från ett flertal andra inköp jag gjort vet jag att dessa kommer användas.

3 kommentarer till Koss iPorta Pro, årets produkt 2010?

 • Sladden är riktigt usel i dessa lurar, för mig gick de sönder efter ett par dagar, men jag skickade in dem till KOSS och fick nya delar.

  Men de borde gjort dem lite robustare, med tjockare sladd och en ordentlig svarsknapp.

 • Ove Rasp skriver:

  Man kan byta låt genom att dubbelklicka med knappen.
  Dock dröjde det bara ett par dagar innan ”mekaniken” i knappen gick sönder och funktionaliteten försvann. Visst, man kunde fortfarande tala i micken men knapptryckandet glappar och sänker/höjer volymen lite som den vill och andra anomalier sker pga glappet.
  -Varför satsade de inte på robust sladd och teknik innan de släppte denna produkten?
  Tyvärr slänger jag fotast kvittot på mina koss-köp eftersom de brukar hålla. -Vilket jag ångrar i efterhand.

 • Barnens Hjältar skriver:

  Dotter vill ha Skull Candy lurar, har ingen aning om vad det är men de får duga 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: