Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Hundra funktioner som saknas i Iphone 4

De flesta filmer eller TV-serier visas i ett format som ligger mellan 1.78:1 (16:9) eller 1.85:1 (16:10). (Sedan finns det också filmer som är inspelade i 2.53:1, det klassiska western-formatet.)
En TV-apparat med HD-upplösning har ett format på 16:9. Väldigt många Smartphones har en upplösning på 800×480, vilket ger ett format på 1.66:1, det kommer alltså bli små svarta kanter uppe och nere när du ser på film.

Sony Ericsson Xperia X10 försökte råda bot på detta genom att ha en skärm med upplösningen 480×854 pixlar, vilket ger ett bildsnitt på 16:9 på riktigt, som passar film och TV.

Vad Apple har gjort med Iphones format på skärmen är desto märkligare, 960×640 ger ett format på 1.50:1, det ligger närmare den traditionella TV-skärmens (och äldre dataskärmars) format på 1.33:1 (4:3).
I sina bärbara datorer har Apple, liksom de flesta tillverkare gått över till bredare format, men nu verkar de gå tillbaks. Tydligast är det väl med Ipad, med sin skärmupplösning på 1024×768 som är en återgång till 4:3, vilket innebär att du på alla nya serier och på filmer får stå ut med svarta kanter uppe och nere.
Detta är riktigt obegripligt.

Riktig widescreen-skärm, en ny funktion att se fram mot i iphone5?

3 kommentarer till Hundra funktioner som saknas i Iphone 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: