Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Hundra funktioner som saknas i Iphone 4

Ett ordentligt Divx-stöd. Att Iphone inte fixar att spela upp Divx-filmer borde diskvalificera den från att ens kalla sig mediespelare.

Det finns dock program att tanka hem, Yxflash/Yxplayer som påstår sig fixa detta. Den förstnämnda kan du enbart skaffa om du jailbreakat telefonen, men den andra kan du tanka hem från Appstore.
Skillnaden är, som jag märkt, är att om du ska öppna en fil du kan inte bläddra upp ur programmets hem-mapp om du har versionen som finns på Appstore. (Detta kan du iofs komma runt genom att du skapar en genväg i mappen som innehåller sökvägen “..” och du kan bläddra fritt på enheten.)
En fördel som Yxplayer har är att den ligger på halva priset mot Yxflash-versionen. Och ja, bägge spelar upp divx, flash och wmv.

Men hur fungerar uppspelningen av divx-filer?

Inget vidare skulle jag vilja påstå. Bilden hackar hela tiden, men det går att titta på i brist på annat. När jag är på resande fot skulle detta mycket väl kunna vara ett alternativ om jag måste se en serie.

Men MP4-filmer flyter på betydligt bättre, även om de jag testat inte var anpassade för iphone 4 på något sätt. Denna skillnaden är märklig då Divx eller Xvid egentligen bygger på MP4-komprimering ursprungligen, även uppspelningen av MP4-filmer i Yxplayer flöt bättre. Faktum är att min två år gamla Xperia X1 (sämre processor och halva mängden RAM-minne) med Coreplayer fixade Divx-filmer med ett bättre resultat. Pinsamt Apple.

Så det bästa är med andra ord att konvertera filmerna till MP4 och sedan kolla på mobilen, men det är väldigt tidskrävande. Bilden ovan visar en scen ur senaste episoden av True Blood, divx-film uppspelad och skärmdumpad från iphone 4.

Stöd för Divx, en ny funktion att se fram mot i iphone 5.

2 kommentarer till Hundra funktioner som saknas i Iphone 4

  • Jag fick också med filmen Hancock, det måste ju bli samlarvärde på den. Kanske enda filmen som släpptes på micro-SD kort för Windows mobile.

  • Yours Wordly skriver:

    Håller med: Pinsamt Apple.

    Jag fick f ö med en rulle när jag köpte X1:an (gick från W850)- gratis på ett microSD. Det var sååååå fett att ligga i bingen den kvällen och titta på hela filmen Hancock – underbar upplösning – av den sorten man ser skäggstubben på huvudkaraktären, och ett skönt stereoljud i pluggarna. Bättre än på bio! <3
    I min Adroid är det så mycket godis att jag inte ens hunnit prova att se film.
    Up next, mao!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: