Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Mobil både hissar och dissar iphone 4

Tidningen Mobil har nu recenserat iphone 4 i en artikel i senaste numret, en kortare förhandsversion kan läsas på deras webbsida, men jag rekommenderar att ni plockar upp tidningen i närmaste kiosk. Detta var nämligen den mest genomgående recension som jag läst på iphone 4.

Linus Brohult börjar sin recension med att berömma den nya formen på telefonen, han gillar glas och stålkonstruktionen, men tar upp problemet med antennen som orsakat mycket skriverier. Själv har han inte upplevt samma problem, men undertecknad har det. Framförallt när sms ska skrivas i stående läge, Brohult lyfter också fram att det är en svaghet i iphones SMS-hantering när mottagning saknas. Medan andra telefoner lägger sms på kö och skickar dem när mottagning finns så måste du i iphone själv gå in i konversationen och skicka meddelandet igen manuellt. Brohult frågar varför kan det inte bara fungera automatiskt i bakgrunden som hos andra mobiler. Han tycker att Apples sms-hantering luktar 90-tal, i synnerhet alla notifieringar som dyker upp och försvinner när du klickar på dem.

Brohult är ungefär lika lyrisk som jag är över iphone 4:s skärm och tycker att den slår både HTC och Samsungs värstingmodeller, trots att Apple valt bort amoled-tekniken. Desto mer kritisk är Brohult över kameran som han bedömer som undermålig. Optiken är för liten, lampan är kass och bilderna blir överexponerade. Men han medger att videoinspelningarna blir bra tack vare stödet för HD på 720 p.
Precis som jag uppmärksammat tycker Brohult att det är en miss av Apple att inte ha en startskärm med widgets. Han lyfter fram att mycket inte har hänt sedan 3GS och att iphone börjar kännas föråldrad på flera punkter.

För dem som är intresserade av vad iphone har för processor får vi reda på att det är en Cortex-8 baserad ARM-processor på 1 GHz som Apple kallar för A4, som de utvecklar själva tillskillnad från den Samsung-tillverkade processor som finns i 3GS. Ramminnet i iphone ligger på 512 megabyte.

Rent hårdvarumässigt är iphone jämförbart med HTC Desire och Samsung Galaxy S och den känns snabb. Men det förklarar Brohult med att Apple inte infört äkta multitasking, utan att det bara är vissa operationer som får lov att fortsätta i bakgrunden. Enligt honom har Apple därmed gjort telefonen sämre än vad den borde vara.

Brohult är också kritisk till att Apple leker polis och hindrar användare från att installera de appar som de vill ha, samtidigt som han lyfter fram att det är antalet appar som är telefonens styrka.
Slutbetyget hamnar på 88 procent.

Andra populära telefoner, där en del har nämnts ovan, har fått:
Apple iphone 3GS, 78 procent.
HTC Desire, 90 procent.
HTC Legend, 88 procent.
Samsung Galaxy S, 90 procent.
Sony Ericsson X10, 90 procent.
Sony Ericsson X10 Mini, 88 procent.
Sony Ericsson X10 Mini pro, 90 procent.

Nu anklagas alltid Mobil för att premiera Sony Ericsson, men de gav faktiskt Sony Ericssons toppmodell, innan X10 släpptes, X2 inte mer än 72 procent och Vivaz Pro fick nöja sig med 76 procent.
Jag är fullkomligt medveten om att det är stor nörd-varning på att läsa Mobil och den kräver lite mer tekniskt kunnande än de flesta andra rena “pryl”-tidningar på marknaden, men har du ett par sista semesterdagar kvar är det trevlig läsning i hängmattan.

(Vem sjutton har förresten en hängmatta 2010?)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: