Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Hundra funktioner som saknas i Iphone 4

En funktion som jag gärna sett saknas i iphone 4 är homofobi, men Jobs & Co tycker tydligen att det är en funktion som ska finnas i telefonen.

Jag var lite förvånad över att alla applikationer som anspelade på homosexualitet hette G*y i Appstore. Men tydligen får inte ordet Gay förekomma i applikationsnamnet eller i beskrivningen av applikationen.

Men det stoppar inte bara där, Apple har även censurerat material som säljs till Ipad. Den belgiske tecknaren Tom Bouden gjorde 2002 en serie baserad på Oscar Wildes pjäs Mister Ernest (Importance of Being Earnest, The), som började säljas via Appstore. Fram tills de såg att serien innehöll explicita scener mellan två män.

Det kunde ju inte Apple tillåta, så de lade in mörka rutor över serierutorna, naturligtvis för deras användares egen skull.

För att inte chocka någon så har jag följt Apples fotspår och lagt in svarta rutor över bilden. Dock med den skillnaden att var tionde sekund kommer originalbilden att visas för en sekund. Är du lika känslig som Steve Jobs, i så fall får du blunda.

Om Apple vill gå från att vara en datorleverantör till att bli ett medieföretag så kanske de inte ska studera pressetik och yttrandefrihet i Saudiarabien, bara en tanke…

Yttrandefrihet, blir det en en ny funktion att se fram mot i iphone 5?

4 kommentarer till Hundra funktioner som saknas i Iphone 4

 • Charley skriver:

  Borde vara mer som i Nordkorea.

 • Yours Wordly skriver:

  Amen, Henrik, AMEN!
  Bevare oss!
  Bevara vår yttrandefrihet!

 • Charley darling, Apple tillåter värre grafiska bilder mellan män och kvinnor. De tillåter applikationer från Playboy. Men detta handlar inte om sex, det handlar om något större än så, yttrandefrihet. En rättighet som är fastlagd i vår grundlag. Apple är fascistoider. Google rädda oss alla…

 • Charley skriver:

  Men Henrik, det där gäller inte bara homosexuella saker, utan allt sexuellt. Det hade du märkt om du inte bara surfade gaysidor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: