Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Hundra funktioner som saknas i Iphone 4

Iphone eller Ipad har idag inget stöd för Flash, det vanligaste formatet för att visa rörliga bilder på nätet. Apples inställning gentemot Adobe i frågan är ytterst märklig. Adobe som främst tillverkar produkter som vänder sig till den grafiska branschen har traditionellt alltid haft ett extra gott öga till Apple, då främst den grafiska branschen helst använt mac.

För tio år sedan så var det följande program inom den grafiska branchen som användes, det var Photoshop (Adobe) för bilder, för layout Quark Xpress (Quark) och det var en hyffsad jämn kamp mellan Freehand (Macromedia) och Illustrator (Adobe) för illustrationer, men det började luta åt att Illustrator skulle ta över.

För de som kommer ihåg historien om Flash, så vet ni kanske om att det var Macromedia som ligger bakom det. Adobe försökte ett tag använda SVG, men det fick aldrig någon större spridning, de gjorde även ett eget program men det drog tillbaks av rättighetsskäl.
”When you can’t beat them, buy them…”
Verkar Adobe tänkt och de köpte helt enkelt upp konkurrenten Macromedia.

Idag används bara program från Adobe inom den grafiska branscken, Quark fick Adobe bort genom att de prisdumpade In Design så det följde med i ett paket med Photoshop och Illustrator, så varför skulle någon i längden köpa dyra uppdateringar till Quark Xpress, när det fanns ett sprillans nytt program fullt funktionsdugligt redan ”gratis”.

Därför borde inte Apple mucka för mycket med Adobe. De är lite för mäktiga för det. Microsoft släpper alltid sitt Office-paket till mac några månader senare efter att versionen för PC har släppts.
Vad skulle hända om Adobe fick för sig samma tankar?

Eftersom Apple inte tillverkar något eget layout-program så är de dessutom beroende av att Adobe lägger in stöd för att skapa digitala magasin i In Design, om de nu hade tänkt erbjuda något mer spännande än PDF-filer.

Nu kom detta inlägg mer att handla om konflikten mellan Adobe och Apple, än om hur bristen på Flash påverkar iphone. I ärlighetens namn så är det ganska många telefoner som inte stödjer Flash och du kan komma runt det, genom att sidutvecklare använder HTML 5 för video, eller skapar egna applikationer. Men det gör inte Apples agerande rätt att låsa ute Adobe.

Men bättre stöd för Flash, en ny funktion att se fram mot i iphone 5?

En kommentar till Hundra funktioner som saknas i Iphone 4

 • Yours Wordly skriver:

  Adobe skulle inte göra så mot sina kunder bara för att de är Apple-kunder, eftersom de inte lider av ”Jobs-size egos” och därmed förstår att deras problem är mr Jobs och inte Apples kunder.
  Jobs skulle inte ha gått ut så hårt med ”It´s bad and unsafe! My products are Supercali-fragilistic-expialidocious ” om Flash, att hans ego inte längre klarar ett
  ”Sorry, my bad…”.
  Android kommer att få en sån fart att det blir svårt för Apple att hänga med utan svåra ansträngningar – let´s face it – de är övertaliga.
  Then – if ever – he´ll be sorry. (Not that he´ll ever admit it.)
  För Android är fritt att välja väg till Nirvana!
  AAAMEEEEEN! 🙂
  <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: