Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Piratpartiet vill att statlig konst blir fri

Jag läste i en artikel i DN om att Piratpartiet vill att:
“Sveriges Televisions arkiv, Lantmäteriverkets kartor, statens museers bildsamlingar och allt annat upphovsrättsskyddat material skapat av myndigheter och offentliga institutioner ska släppas fritt.”

Jag undrar om jag hade blivit sjukskriven om det hade varit möjligt att få ut band från Statens ljud- och bildarkiv istället för att jag skulle behöva åka dit och sitta där, vilket blev en enorm press som gjorde det svårt att skriva klart min D-uppsats och som ledde till att jag blev sjukskriven och låg apatisk hemma hos min morfar i ett halvår. Ni som känner mig har säkert hört den här historien…

Idag har jag köpt TV-serien Berlin-Alexanderplatz på DVD, (den fanns inte utgiven tidigare) men att skriva en intermedial studie på den nu känns långt borta, som ett annat liv.
Filmvetare känns väldigt avlägset idag.

Men kanske innebar tiden som sjukskriven att jag lärde mig något om mig själv och jag hade definitivt inte varit där jag är idag om jag inte hade haft denna erfarenhet.
Det är en aspekt som många missar när sjukförsäkringsfrågan debatteras, alla pratar om vägar tillbaks och återhämtning, men det är ju där, på “tillbaks” du blev sjuk från första början.
Är det inte bättre att hjälpa människor framåt till något nytt?

Nu kan ju någon rent cyniskt säga att det är precis vad den här regeringen vill, eftersom de vill att personer som varit sjukskrivna i sex månader ska söka arbete på hela arbetsmarknaden. Men det är heller inte bra, det borde istället finnas något som uppmuntrade människor snarare än tvingar dem. Det sistnämnda skapar bara stress och gör att människor som redan mår dåligt blir sjukare. I synnerhet när det är relativt få företag som är beredda att faktiskt anställa människor som varit långtidssjukskrivna.

Nåväl, jag vet inte hur mitt liv sett ut om Piratpartiets förslag hade gällt då, om jag faktiskt hade skrivit klart min D-uppsats och börjat doktorera, vilket var mitt mål på den tiden. Men jag stödjer deras förslag fullt ut.

2 kommentarer till Piratpartiet vill att statlig konst blir fri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: