Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Rehabiliterad till Socialbidrag

Förutsättningarna var väl kanske inte de bästa, det var 35 grader varmt på cafét, vi kom igång sent på grund av att ljudkillarna var sena från en annan föreläsning. Jag var inbjuden av Helene Mellstrand från Bräcke-Diakoni och temat var Rehabiliterad till socialbidrag.

Ett problem som Bräcke-Diakoni stöter på är att människor som de hjälpt i FAS-projektet och i ADHD-projektet får arbeten, men under begränsad tid. När dessa är slut så omfattas de inte längre av socialförsäkringssystemet, trots att de har livslånga funktionsnedsättningar. Försäkringskassan vill inte förstå att det var under väldigt speciella förhållanden och med mycket stöd som personen kanske klarade sitt förra jobb.

Min insats bestod av att jag berättade om min väg tillbaks till arbetslivet.
Även om förutsättningarna inte var det bästa, så gjorde saker som att vara på plats här i Visby, att det satt närmare 60 personer på fiket och lyssnande och att moderatorn Annika Dopping var så fantastisk sitt till.
För jag tyckte faktiskt att jag var riktigt bra igår. Jag har hållit detta föredrag två gånger tidigare, men igår tände det till.

Enda pinsamheten.
Helene frågade om jag verkligen skulle ha kavajen på mig när det är så varmt.
Ja, svarar jag, annars syns mina svettfläckar.
I microfonen, som var påslagen.
Men det hörde väl ingen

En kommentar till Rehabiliterad till Socialbidrag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: