Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Björklund är mer stockkonservativ än liberal

Jan Björklund känns betydligt mer stockkonservativ än liberal och borde inte ens få använda begreppet socialliberal överhuvudtaget. Han påstår att alla partier vill vara liberala, men inte Folkpartiet om man får tro honom utifrån hans tal…
Björklunds tal var däremot retoriskt skickligt, varje episod var som en egen historia. Det retoriska knepet i inledningen om att det är kommunen och inte döden som skiljer äldre människor åt var talande.
Däremot så förstår jag inte hur han ens själv kan tro att den tjej som han menar på vill gå hans lärlingsutbildning för att hon vill studera en mer praktisk utbildning först måste få sin självkänsla knäckt genom betyg redan i mellanstadiet.
Dessutom så var det så att på de lärlingsutbildningar som infördes i bl.a. Uddevalla så var medelbetygen högst för att bli antagen till dessa, eftersom de garanterade arbete efteråt. Så ungdomar som skulle ha klarat av en vanlig gymnasieutbildning tog alltså utbildningsplatser från dem som egentligen hade behövt dem, och de skickades ändå till IV.
Någon som på allvar tror att betyg är en bra grund för antagning? Ja, förutom Björklund då.

Sedan är det bara var vissa inbitna Miljöpartister som inte insett att kolkraft genom vatten- och luftredning kan renas till 98 procent, och att bland annat Litauen ersätter sin gamla kärnkraftverk med kolkraft. Men väldigt många verkar tro att Kolkraft inte utvecklats sedan 60-talet. Fast Björklund vill ju hellre satsa på kärnkraft, trots att det inte finns någon bra lösning för slutförvaring av radioaktivt bränsle.

Sedan berörde ju Björklund globaliseringen och tog upp ett ämne som nästan är tabu i Sverige, att länder i Asien numera också konkurrerar om yrken som kräver specialistkompetens. En ingenjör i Kina kostar under en vecka motsvarande vad en ingenjör i Sverige kostar under en timme. Exakt hur Björklund vill lösa det, säger han inte…
Men jag tror inte att det löser sig självt genom att barnen får fler läxor i skolan.

Björklunds tal får mig att tro att de vänner som jag har som ser sig som Folkpartister men som i senaste valen röstat på Miljöpartiet, förmodligen fortfarande kommer att rösta på Miljöpartiet. Allt annat skulle vara för pinsamt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: