Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Assistansbolag med för mycket pengar?

Nu kommer jag förmodligen att få en hel del skit för det här, men jag tycker faktiskt inte att privata assistansbolag ska bedriva intessepolitiskt arbete där de utger sig för att vara brukare, sedan får de påstå att de är brukarkoperativ eller föreningar, men de är fortfarande privata vårdaktörer.
JAG verkar ha mer pengar än vad hela handikapprörelsen har tillsammans, åtminstone om man ska tro antalet deltagare som de skickat hit, för de är överallt på Almedalen. De har också tryckt upp nya skyltar för varje dag med ett budskap som är anpassat för dagens talare på Almedalen. Det går lite stick i stäv med deras budskap om att man inte ska spara på den personliga assistansen, om man har råd att skicka en hel armé till Gotland kan knappast ersättningen vara för låg.

Det är nämligen inte gratis att vara i Visby, Attention i Göteborg hade inte haft råd att åka om det inte var för att jag fick min resa betald av Bräcke-Diakoni. I seminariet var det dock tydligt att jag var ordförande för Attention i Göteborg och samordnare för NSPHiG.
Maten betalar jag för själv och jag uppbär inget traktamente för denna tid. Min chef tyckte till och med att jag skulle räkna denna veckan till min semester.
Om privata vårdaktörer vill bedriva intressepolitik så är det naturligtvis helt okej, men var då tydliga med det och påstå inte gå någon annans intressen.

Allra bäst vore ju om dessa bolag gav pengar till handikapprörelsen direkt, istället för att driva dessa frågor. Det är äkta brukarmakt och företagssponsring ställer jag mig väldigt positiv till. Men så som JAG agerar skulle vara som om jag blev representerad av min boendestödjares arbetsgivare och att denne skulle påstå sig tala i mitt intresse.

Personligen har jag aldrig sett JAG i något annat sammanhang än just under Almdedalen och då tycker jag ändå att jag springer på möten och konferenser stup i kvarten. Jag har heller aldrig sett GIL annat än under marschen för tillgänglighet. En del andra bolag ser man ibland skriva insändare och debattartiklar.

Jag är faktiskt oroad över att handikapprörelsen håller på att kapas av privata vårdbolag.

En kommentar till Assistansbolag med för mycket pengar?

  • malix skriver:

    så mycket klokheter, Kan inte annat än att hålla med dig. Dessa privata vårdgivare är rädd för att mista sin kaka, annars hade de inte varit där och tänk om de pengar de lägger på resan till Visby, i stället lades på tillgängligheten och på deras klienter istället. Tror fler klienter då hade fått mera livskvalitet i stället för kvantitet. Ett kooperativ system för att klienterna skulle tillsammans kunna äga en bil så de sluppit åka kollektiv då de handlade för månaden. De skulle även kunna sponsra till att klienterna skulle kunna synas och höras mera. De hade haft kvar sina jobb ändå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: