Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Medicinstoppet är över

Jag fick precis höra det glädjande beskedet om att HSU, Hälso- och sjukvårdsutskottet i Västra Götaland antagit vårdprogrammet för ADHD för vuxna och beslutat att skicka med 1.9 miljoner för utökad läkemedelsbehandling för resten av året, samt ett tillskott på 3.8 miljoner för 2011. Det innebär att medicinstoppet som funnits i Västra Götaland nu är över.
Patienter med ADHD och komorbiditet ska inte heller lämnas över till primärvården, har en person med ADHD samtidigt besvär med ångest eller depression gäller inte SU:s beslut, som fattades innan vårdprogrammet antogs. Personen ska då även i fortsättningen få vård inom allmänpsykiatrin och inte skickas till primärvården.
– Tjänstemännen skakade på huvudena så de höll på att lossna när jag frågade om det var meningen att ADHD-patienter med svårare problematik skulle ut i primärvården, säger Annika Tännström, regionråd för Moderaterna i Västra Götaland.

2 kommentarer till Medicinstoppet är över

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: