Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Föreläste för Arbetsförmedlingen

I fredags var jag och Mary-Anne Jakobsson från Attention i Kungsbacka, på Arbetsförmedlingen och föreläste om vilka svårigheter det innebär med att få ihop sitt vardagsliv och att etablera sig på arbetsmarknaden när man har ett neuropsykiatriskt funktionshinder. Jag körde samma föreläsning som jag gjorde i Mölndal.
Både jag och Mary-Anne har ADHD och Asperger.
Även om vi har samma diagnos så ser våra liv naturligtvis väldigt olika ut, vilket jag tycker framkom på ett bra sätt.
Diskussionen efteråt med de tjugotalet Sius-konsulenter var väldigt bra, de ställde bra frågor och verkade intresserade och nyfikna. De verkar både angelägna och engagerade när det kommer till att få ut människor på bra arbetsplatser.
Naturligtvis informerade vi om NSPHiG och Hjärnkolls-kampanjen och att det finns möjlighet att hyra in fler Attitydambassadörer om man vill ha en ambassadör med egen erfarenhet av annan psykisk ohälsa.

2 kommentarer till Föreläste för Arbetsförmedlingen

  • När jag pluggade så brukade jag säga att om jag bara kom i tid och till rätt plats så var den svåraste delen avklarad…

  • Hysteria skriver:

    Läste artikeln om dig (tror det var du) i Metro om kollektivtrafik samma dag som min sambo fick komma från jobbet för att DRA mig till ett läkarmöte i stan eftersom jag helt enkelt blivit livrädd för att åka spårvagn och buss för att det alltid blir fel. Tycker att du gör en bra sak som föreläser om detta.

    Har läst på universitet i många år, alltid lyckats med självstudier, haft höga ambitioner, men faller ALLTID på att jag inte kan fylla i blanketter rätt eller hitta dit jag ska. Börjar ge upp nu själv.

    Är väldigt glad att det finns sådana som du som sprider kunskap om adhd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: