Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Sony Ericsson Xperia X10

Skärmen på min Xperia X1 lade av och skärmen slutade att respondera när jag klickade på den och en pekskärmsmobil är väldigt värdelös om det inte går att peka på den. Detta skedde lagom till att Sony Ericsson släppte Xperia X10.
Det som fick mig att stanna kvar hos Sony Ericsson och ge dem en chans till är för att de fimpat Windows Mobile och gått över till Googles operativsystem Android. Trots att detta är version 1.6 och inte senaste 2.1 så känns det som ett väldigt modernt operativsystem för mobiltelefoner.
Sony Ericssons eget tillägg består av en vy som de kallar för Timescape, där man ser senaste samtal, sms, mms, facebook-uppdateringar, twitter och e-postmeddelanden som du bläddrar genom. I Mediascape som ersätter SE:s mediepanel hittar du musik, filmer och bilder. Kameran som sitter i mobilen klarar är på 8.1 megapixlar och bilderna blir helt okej för att vara från en mobil.

Nackdelar med telefonen är att den har helt usel batteritid, och X10 klarar inte av ens en dags normalt användande för min del. En skärm på 4″ drar naturligtvis en hel del kräm, men den stora boven är att telefonen hela tiden är uppkopplad gentemot nätet. Det är inte bara timescape som ska kolla av mot facebook och twitter, utan e-post, adressbok och kalender syncas hela tiden mot Googles server.
Naturligtvis kan en del av dessa funktioner stängas av, men då försvinner också lite syftet med Android och Timescape.

Ytterligare en fördel med Android är att det finns otroligt mycket bra program att tanka hem från Android Store, där det stora flertalet av dem också är gratis. Äntligen har Xperia fått en riktigt bra facebook-applikation som klarar av läsa och skriva kommentarer, märkligt nog klarade dock inte den version som ligger med från start av att läsa inkorgen, men om man tankade hem den senare versionen på Android Store är det problemet löst. Twidroid är en riktigt bra Twitter-klient, är man intresserad av strategispel så rekommenderas Pocket Empires.

Själv valde jag den vita modellen, som Tre är ensamma om att sälja. Kände också att det kunde vara kul med lite variation då min förra Xperia var svart. Det följer också med ett bluetooth-headset med mobilen, på enheten finns också den FM-radio som saknas i själva mobilen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: