Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Har vi inte kommit längre?

Idag var jag på möte med NSPH, och plötsligt dök diskussionen, igen, upp om ordet brukare.
När jag var helt grön för tre år sedan och stötte på ordet för första gången tyckte jag att det var lite märkligt, speciellt eftersom den grupp jag är vald att företräda sällan fick hjälp och kunde därmed knappast klassas som ”brukare” enligt ordets egentliga mening.
Men det var ett etablerat begrepp och alla i ”branschen” vet vad det betyder, vilket är själva syftet med språket, nämligen att kommunicera.
Brukare är ett etablerat begrepp, och i en vidare betydelse innefattar det också anhöriga, eller vänta, närstående heter det ju numera, eftersom också de kan få hjälp- och stödinsater, även om det sällan sker.
Själv föredrar jag att kalla Attention för en intresseorganisation, eftersom det stämmer ganska bra in på vad vi faktiskt är och gör, vi sprider kunskap om neuropsykiatriska funktionshinder. (Se där, jag bryr mig inte det minsta om att socialstyrelsen vill att jag ska skriva funktionsnedsättning.)
Sedan vill en del krångla till det genom att bli kallade för närståendeorganisation eller patientförening.
När frågan dök upp idag på NSPH så ville jag bara kräkas, vem orkar bry sig?
Själv tycker jag att vi kan reclaima ordet mupp och kalla oss för mupporganisation.
Det känns inte som om vi har kommit speciellt långt när vi istället för att diskutera svårigheter som vi faktiskt upplever sitter och diskuterar ord. För mig är det ett betydligt större problem att jag kanske blir utkastad från psykiatrin eftersom jag behandlats mer än tre år, inte för att jag har blivit färdigbehandlad, utan just att jag har behandlats i mer än tre år.
Om jag bara får rätt hjälp, stöd, vård, arbete och boende, ja då får ni kalla mig precis vad ni vill.

En kommentar till Har vi inte kommit längre?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: