Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Attention i Göteborg delar ut nytt pris till vården

Nya rön tyder på att människor med psykisk ohälsa i ett längre perspektiv mår bättre om de inte får någon hjälp alls från sjukvården när de mår dåligt, därför delar Attention i Göteborg ut det nyinstiftade priset Årets dunkel till vården i Göteborg som indirekt hjälpt kanske tusentals människor, genom att inte göra något alls.

En doktorsavhandling i ämnet återhämtning från Fairfax University visar att patienter med psykisk ohälsa som inte får hjälp från sjukvården sett under ett längre perspektiv faktiskt mår bättre än de som fick hjälp och stöd.

Mot bakgrund av detta väljer Attention i Göteborg att dela ut det helt nya instiftade priset Årets dunkel till Sjukvården, i synnerhet med vad psykiatrin vid Sahlgrenska gjort, eller snarare inte gjort för människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar under det senaste året.

– Genom långa kötider på upp till sex år, ett medicinstopp för vuxna med ADHD och inte minst treårsgränsen som innebär att ingen ska få vårdas längre än tre år inom psykiatrin så har Sahlgrenska indirekt hjälp mängder av människor till ett bättre liv, säger Henrik D. Ragnevi, ordförande för Attention i Göteborg.

Priset Årets dunkel kommer att delas ut den första april varje år till den verksamhet som under året har gjort något extra för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, eller som i det här fallet – ingenting alls.

2 kommentarer till Attention i Göteborg delar ut nytt pris till vården

  • Notera att Fairfax university är ett välkänt universitet, bland annat har arbetsmarknadsministern Littorin fått (köpt) sin utbildning där…

  • Mikael skriver:

    Mjo, kan nog instämma här lol. Med den vård man många gånger erbjuder, så gör dom en tjänst att inte ge den till många.

    På 1920 talet, så gjorde man paralell undersökningar för personer med ptsd som fick vård och dom som inte fick vård.

    Resultaten var dom samma, vilket man har hållt hårt på här i Sverige lol. Varför ge sjukvård i onödan. Och varför inte utöka det till alla olika problematiker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: