Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Svenskt Näringslivs ordförande: Ersättningen är för låg

På HSO:s seminarie Från kostnad till resurs deltog Signhild Arnegård Hansen ordförande i Svenskt Näringsliv, Anette Carnhede från Fackförbundet ST, Gunnar Axén från Moderaterna och Luciano Astudillo i en paneldebatt ledd av K-G Bergström som var moderator.

Under debatten berätter Signhild Arnegård Hansen om sin son som har en funktionsnedsättning och säger att hon nog är en ganska ovanlig företagare, som har anställt både sin son och flera av hans kamrater.
Tvärt om, jag tror det är väldigt vanligt att funktionshindrade får arbete hos föräldrar eller andra släktingar. Problemet uppstår när det inte finns sådana kontakter.

Men en sak som Signhild Arnegård Hansen sa under debatten och som jag tycker är märkligt inte fick större genomslag var när hon berättade att hennes son inte kan leva på vad han får i aktivitetsersättning.
– Just nu försörjer vi föräldrar honom och vi förbereder hans syskon på att de i framtiden måste ta ansvar för sin bror, sa Signhild Arnegård Hansen under debatten.

Att människor inte kan leva på de låga ersättningarna som ges inom socialförsäkringarna är knappast någon nyhet inom handikappförbunden, men att även ordförande för Svenskt Näringsliv, en organisation som annars lyfter fram att ersättningsnivåerna är för höga, uppmärksammat det borde skapat rubriker.

2 kommentarer till Svenskt Näringslivs ordförande: Ersättningen är för låg

  • Jag frågade Axén om hur folk ska ha råd att arbetsträna med de extra kostnader som det medför, när de tvingas söka försörjningsstöd eftersom ingen kan leva på 223:- per dag, men det fick jag inget svar på.

  • Maria Nilsson skriver:

    Svenskt Näringsliv är annars jävligt bra på att stoppa projekt som inbegriper handikappade människor, man kommer alltid med tesen otillbörligt gynnande eller att de bryter mot konkurrenslagen. Om kommunen har ett cafe där det jobbar handikappade som förmodligen har sjukersättning och gör det för sin sysselsättnings skull och tar 10 kr för en kopp kaffe så är Svenskt Näringsliv genast där och gnäller om att det konkurrerar ut “riktiga” företagare. Som sagt alla handikappade kan inte få jobb hos sina släktingar. Synd att ingen sa det till Näringslivet när de hade möjligheten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: