Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Nej, jag vill inte ge CSN 34.297:-


Idag talade jag med CSN angående återbetalningen på mina studielån. Eftersom jag har varit så puckad att jag skaffat mig lån både i det gamla och det nya systemet så får jag betala tillbaks dubbelt, eftersom jag har två lån. I mitt fall är de ungefär lika stora och den lösning som CSN föreslår är att slå ihop lånen.

Jag förstår att de förespråkar en sådan lösning, eftersom det är detsamma som att jag skulle skänka dem 34.297 kronor enligt deras egen uträkning.

I jämförelse med CSN framstår företag som sysslar med SMS-lån och inkassobolag att framstå som ganska hyggliga. Förövrigt, vilken annan låneinstitution räknar upp ditt lånebesked i takt med inflationen?

Hur jag än gör så är jag körd…

2 kommentarer till Nej, jag vill inte ge CSN 34.297:-

 • jostmart skriver:

  Om du gör såhär då:
  * Slå samman lånen.
  * Lägg undan mellanskillnaden och så mycket extra du kan via autogiro till ett bankkonto
  * En gång per år eller kvartal dunkar du in mellanskillnaden till CSN.

  Då kommer du betala av på samma, eller kortare tid än med din nuvarande återbetalningstakt, och snuva CSN på räntan. Samtidigt får du en personlig buffert, ifall något riktigt krisigt skulle inträffa i livet (nej trasig bil,tv,stereo,resa etc räknas inte, sånt får man budgetera för).

 • Maria skriver:

  Kan du inte försöka få bort en del av lånen? Min konsumentvägledare hjälpte mig att skriva ett snyftbrev till CSN om att få avskrivning på lånesumman pga sjukersättning och de avskrev hela summan jag blev rätt paff. Skriv om att livet inte blev som du trodde och att du nog aldrig kommer att få ett riktigt lönejobb mm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: