Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Helt okej kaffe

Maskinen gjorde helt okej kaffe, det blir en latte med lite mer ”nötig” smak, men det krävs nog lite mer övning för att få kaffet riktigt bra. Det känns svårt att veta exakt hur mycket jag ska fylla i koppen innan det blir för svagt.

2 kommentarer till Helt okej kaffe

 • Mikael skriver:

  Tja mannen. Jag testar med dig, iom att du är skärpt, plus så brukar ju du svara mig när det är någon seriös fråga som jag har hehe.

  År 2000 så vart 152 personer diagnostiserade med F90.0 el F98.8 inom sluten psykiatri. 2006 så var antalet uppe i ca 500 personer.

  Om man nu gör som massmedia och räknar % så är det ju en explosionsartad procentuell ökning.

  Men serious, så är 500 per = nada antal ju. Totalt så var det ca 900 personer i F90 gruppen 2006, och ca 200 personer år 2000.

  Om man hjälper dom att trolla med % så är det ju rent statistiskt en helt osannolik utveckling.

  Men då måste man ju bortse från det korrekta antalet från start, och dagens antal.

  År 2000 så var målsättningen att 11.000 patienter (barn) skulle förhoppningsvis få medicin. Och det är ju inte så att läkemedelsbolag är medvetet gemena, och utesluter en stor grupp. Lägger man på en 200% ökning på den gruppen, så kommer man upp i futtiga 30.000 ungar. Men med det är det ju inte sagt att det är så många.

  Helt klart, så har det gått ifrån att ingen har haft Adhd diagnos, till att flera har haft det.

  Alla dessa kunskaps översikter och trolleri statistik ställen som säger att det är 4-7% och totalt ca 10% med Abc diagnos, säger ju indirekt att det är 1 miljon patienter av 10 miljoner, om man inte är noga med att säga att det är en abstrakt uppskattning.

  Jag tror att tillsammans med dom ca 1000 personer inom sluten vård. Så är antalet med diagnos där både barn, och vuxna är inkluderade, inom skola, sjukskrivning, sjukersättning, arbetsträning etc inte är större än 1-200.000 personer i Sverige.

  Vilket är betydligt mindre i antal än 1 miljon ju. Har man rätt siffror så är det ju svårt att trolla med % ju.

  Min åsikt om: Att påstå att det är 4-7% sannolikt med Adhd diagnos. Är ju bara kontraproduktivt, och det är ju inte konstigt att folk reagerar när det påstådda inte stämmer överens med verkligheten.

  Ser man till Attentions medlemsantal på ca 10.000 personer, där man har extrapolerat ut ett antaget antal på 1 miljon patienter.

  Så är det ju så att den 1% grupp, knappast kan tala för resten av 99%

  Nu är det ju mer realistiskt att tro, att Attention har en 5-10% patient bas som har gjort ett aktivt val och blivit medlemmar.

  Men för att komma till frågorna.

  Har Attention patient statistik från skolverket och Bup, med det exakta antalet diagnostiserade personer mellan 6-16år?

  Samt patient statistik för +16 år, från f-kassa, arbetsförmedling etc?

  Andra patient orgs, har ju det kanske lättare att ha reda på patientantal iom att socialstyrelsen håller ju koll på deras patientantal pga att det är primärvård.

  Men dom här siffrorna finns ju som offentliga handlingar, så varför man nu inte har intresse att gå ut med det exakta antalet diagnostiserade. När det är ett sådant jäkla liv på massmedia om den här påstådda abc epidemi.

  Om den här epidemin bara finns i journalisters fantasier, så borde det ju ge dom en näsbränna, som skulle gynna dom som hamnar i patientgrupp F90-

  Det skulle vara en milstolpe, om Attention skulle gå ut på sin sida, om det exakta antalet patienter som har en diagnos ställd av en yrkes person. Istället för abstrakta siffror som baserar sig på t.ex Gillbergs infamous undersökning på ca 5000 ungar, och siffror extrapolerade från hans ”forskning”.

  Jag håller på att fråga runt om statistik, men jag är ju tidseffektiv, så om du har patient siffror, så blir jag väldans tacksam om du kan länka till dom åt mig.

  För håll med mannen, om man skulle vara helt uppriktig med det exakta antalet, så skulle det ju vara svårt att spekulera om abc epidemier hit o dit, samtidigt som varje patient ska behöva förklara sig, för att han ingår i denna epidemi. Allt som är under 1 miljon i patientantal, är ju en underdrift enligt 10% uppfattningen ju.

  Totala antalet sjukvårds patienter 2006 var 1.450.000 personer el så. Där öppenpsykiatri o abc diagnoser var exkluderade. Men jag tror ju knappast att det är så att abc diagnoser är 40% av alla som ställs ju.

  Mvh

 • Juste blog! kul att jag har hittat hit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: