Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Ett bra inlägg i debatten

Idag hade företrädare för flera av de organisationer som representerar långtidssjukskrivna en debattartikel publicerat på GP Debatt, den är riktigt bra och jag kan bara hoppas att berörda tar till sig av kritiken.

Mer än hälften av dem som nu ska utförsäkras har psykiatriska diagnoser. Vid en bedömning av 100–150 långtidssjukskrivna med psykiatrisk diagnos visade sig hälften ha en missad diagnos och andra hälften vara undermedicinerade. (Redogörelse från undersökning av Lars Häggström vid årets läkarstämma.) Dessa personer blir inte friskare, utan snarare sjukare av arbetslivsintroduktionen. De behöver i stället en noggrann psykiatrisk utredning och behandling.

Långvarigt sjuka unga som saknar sjukpenninggrundande inkomst (SGI) kommer att straffas hårt med de nya sjukreglerna. Många allvarliga psykiatriska sjukdomar debuterar i ungdomsåren men kan, med rätt stöd av samhället, förbättras med tiden. De kommer att konsekvent hänvisas till ett förnedringsbidrag som det blir omöjligt att klara sig på.Förutom det personliga lidandet för dem och deras anhöriga kommer de samhälleliga kostnaderna på grund av utebliven förbättring att bli enorma.

Inne i tidningen kan man läsa en artikel om Tuiji Saari som GP också tidigare har skrivit en artikel om. Hon är en av de utförsäkrade och har förlorat halva sin ersättning och blivit sjukare på grund av de nya reglerna.

Dagens självmål står därför Göteborgs-Postens ledare som verkar läsa artiklarna som fan läser bibeln, att få sin ekonomi havererad och bli utförsäkrad är inte att ge människor en ny chans, det är att sparka undan benen på dem och fortsätta sparka på dem när de ligger ned. Metaforen att sparka på de som redan ligger ned är i detta fall alltför svagt, det utförsäkringar vi bevittnar just nu är regelrätta avrättningar knappast värdiga ett välfärdssamhälle.

Det hade gått att ha program för att pröva arbetsförmågan och introduktionsprogram utan att röra människors ersättningar, då hade människor sluppit denna ångest och oro och kunnat känna sig trygga medan de till exempel arbetstränade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: