Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Högsbo misshandlar barn med autism

Madelein Larsson Wollnik, styrelseledamot i Attention i Göteborg hävdar i en debattartikel i Göteborgs-Posten att stadsdelen Högsbo misshandlar barn med autism. Genom upprepade förändringar och försämringar av deras grundskoleverksamhet har ansvariga skapat stora svårigheter för våra barn som behöver trygghet och struktur. Det är som att ta insulin från en diabetiker, skriver Madelein Larsson Wollnik.

25 kommentarer till Högsbo misshandlar barn med autism

 • Anonymous skriver:
 • Anonymous skriver:

  Helt okej. Lycka till med allt!

 • Madde skriver:

  Anonym, jag ber om ursäkt om du tog illa vid dig kring mina avslutande ord. De var INTE riktade mot dig, tvärtom är jag glad att du påpekar hur det kan se ut eftersom många drar förhastade slutsatser kring en hel organisation efter hur EN frustrerad medlem beter sig (mig). Hoppas verkligen att du godtar min ursäkt, självklart skall ingen behöva känna sig kränkt!!
  Jag har inte fått dina kontaktuppgifter och vidare synpunkter men det ger sig nog.
  Som du säger kan du ju omöjligt veta hur det varit tidigare..
  Hoppas du får en fin kväll trots allt!

  /Madde

 • Anonymous skriver:

  Huvudsyftet med mitt inlägg var att belysa hur argumentationen ovan ser ut för utomstående, och hur Attention genom den riskerar att framstå. Det är en fråga som jag tror och hoppas att man vill ta på allvar inom organisationen.

  Jag som inte känner dig eller är insatt kan ju inte avgöra varför du generaliserar kring just Asperger, jag ser bara att du gör det. Jag borde kanske ha uttryckt mig på ett lämpligare sätt i min kritik, men jag tog illa vid mig och det färgade mitt inlägg.

  Jag har inget intresse av att vara anonym för just er (det är av andra skäl jag har valt att vara det här). Så jag mailar mina kontaktuppgifter till Henrik så att du kan vara säker på vem jag är och kontakta mig om du vill.

  I mailet står även mina vidare synpunkter, då jag inte önskar fortsätta diskussionen här. Detta pga de otrevliga insinuationer du gör emot mig i dina avslutande meningar i inlägget ovan, helt utan att veta något om mig som medlem.

  Jättetråkigt. =(

 • Madde skriver:

  Det är verkligen tråkigt att läsa ”bannor” när de kommer anonymt. Jag tar gärna åt mig av kritik men eftersom diskussionen här egentligen bottnar från något som hänt tidigare blir det svårt att ta till sig av det du säger.

  Alltså det finns fler sidor av den här historien. Jag är en ganska sansad människa men när någon ger sig på mig som person och min ev. lämplighet på styrelsepost så vill jag gärna försvara mig.

  Att generalisera och enkelgöra delar av diagnos Asperger här förstår alla som känner mig att det var för att göra det enkelt för Maria att förstå.

  Det hade varit mycket trevligare att bli bemött av någon som INTE var anonym.

  Fast jag undrar jag hur anonym du egentligen är …

  Jag lämnar diskussionen nu dock, det är lätt att tycka hur ledamöter bör vara samtidigt som man sitter och inte gör någonting.

 • Anonymous skriver:

  Usch vilken tråkig attityd.
  Som medlem i Attention utan kännedom om vad som hänt på facebook och/eller andra forum, känner jag mig beklämd av att läsa ovanstående kommentarer. Framförallt av tonen i många av inläggen. Henriks kommentarer är de enda som i mina ögon framstår som balanserade och professionella.
  Att dessutom som Madelein, i egenskap av styrelseledamot, hänga på Maria Nilsson och påstå att personer med AS inte kan se sammanhang är ju bara löjligt. Att ha en naturlig dragning åt att fokusera på detaljer innebär knappast att man helt saknar förmåga att se sammanhang. Inte i min värld. Och då talar jag utifrån egen erfarenhet, så I should know, right? ; ) Skärpning!

 • Tim holmberg skriver:

  skulle någon av oss vara avis på dig snälla du vilken fantasivärld du lever i så fall.

  Som jag sa tidigare så är de inte din uppgift maria Att frågasätta Om madde är rätt människa att ha en ledande roll I Attention

  De är väl upp till dom som är med i Attention som har ledande roller och folk som är medlemmar
  och efter som du inte är medlem och även om du skulle vara de så skulle du inte tillhöra Västra götalands regionen
  utan någon annan region

  Sen så är de ju så att vi som är med i attention i västra götaland / göteborg finner väl att Madde gör ett bra arbete samt att hon har de rätta virket för att vara en ledande figur inom attention

  Sen så säger du att man ljuger som jag inte gör för du skriver själv i ditt svar här på bloggen och jag ska citera dig nu

  ”Jag tycker mitt inlägg på FB var väldigt välskriver och det tyckte flera andra också men Madeleine var tvungen att haka upp sig på ett enda ord bland tusen andra”

  i den texten ovanför så skriver du ovanför så bevisar du ju att du har sagt de ju! så du avslöjar dig själv.

  de är fel av dig att påstå att man skulle ljuga

  Sen är de bara du maria som frågasätter madde och hur lämplig hon är

  jag har inte sett någon annan som frågesätter madde

  de är ju bara att kolla din sida du har ett antal artiklar från gp på din sida och även andra artiklar med
  men de hör inte hit igentlitgen

  Vad då maddes trovärdighet HON HAR TROVÄRDIGHET AV många av oss som är med i attention
  och hon är handlingskraftig

  OM du nu inte tycker att attention är något för dig så får du väl leta vidare tills du hittar någon annan förening som passar dig i så fall.
  och sluta smutskasta folk som är ledande inom attention bara för att du inte har något annat göra

  och sen att du påstår att man försöker göra reklam för föreningen de är fanemig lågt
  av dig att påstå en sådan sak

  Vi behöver inte marknadsföra attention för de är en bra förening och dom som är med är nöjda med hur den är uppbyggd
  och hur den fungerar

  maria jag tycker du borde hitta en annan sysselsättning i stället för att smutskasta folk

 • Madde skriver:

  Maria, du uttryckte dig förnedrande om ungdomar och i samma andetag sa du att de antagligen hade DAMP, i mina ögon är det ungefär detsamma som att säga dampunge. Du har kanske Asperger och har svårt att se sammanhang och hänger upp dig på ord?

  Jag ger mig dock nu, jag har inte Asperger så jag har inga som helst problem att se sammanhang. Att jag har ADHD är bara ett plus för min del, det händer grejer då. Du vet istället för att bara prata så gör jag. Dessutom är jag känslosam, impulsiv och ärlig vilket i princip innebär att jag reagerar kraftigt när någon uttrycker sig klumpigt eller förnedrande om något som jag brinner för. Jag är inte avundsjuk på dig Maria, jag är hyfsat nöjd med mina egna språkkunskaper. Så det där med att jag raljerade var bara för att du uttryckte dig fördomsfullt. Vilka mer tyckte att det var ett bra inlägg? Jag såg inga innan jag gick ur gruppen i varje fall. Jag såg att gruppledaren satte punkt och att du fortsatte med påhopp, inget annat.

 • Maria Nilsson skriver:

  Vem är mest avundsjuk egentligen, det kanske Madeleine själv är. Jag tycker mitt inlägg på FB var väldigt välskriver och det tyckte flera andra också men Madeleine var tvungen att haka upp sig på ett enda ord bland tusen andra. Tyder inte det på avundsjuka mot mig istället. Hon kanske önskar att hon kunde uttrycka sig som jag istället.

  Sen igår det i handikappet asperger/autism att ha svårt för att se hela sammanhang utan istället haka upp sig på detaljer. Jag skrev om ords användning på ett filosofiskt plan och måste då givetvis använda mig av dem. Istället för att förstå hela sammanhanget attackerade hon mig med ord som: klumpig otrevlig raljerade över min utbildning mmm.

  Vad är det ett bevis på? Är det inte avundsjuka så säg??

 • Maria Nilsson skriver:

  Man får ta folk för den dom är!!

  Vad är det då, vad är Madeleine för en person i så fall??

 • Maria Nilsson skriver:

  Till Tim

  Spelar det egentligen någon roll om jag läser GP eller inte när det är Maddes trovärdighet vi talar om?

  Jag söker efter artiklar att lägga ut på min FB sida och då kan ju sökningen ge resultat även hos GP och då använder jag mig av den artikeln vilket inte innebär att jag kontinuerligt läser GP.

  Hur pass många GP artiklar har du hittat på min sida???

 • Maria Nilsson skriver:

  Jag har aldrig någonsin uttryckt mig med ordet Dampunge jag har ett betydligt bättre språk än så. Nu ljuger du också för att få bättre reklam, hur lågt kan man sjunka???

 • Det finns en länk till den artikel som diskuterades i blogginlägget.

 • Tim holmberg skriver:

  Till maria

  som sagt alla har vi rätt till vårat eget tyckande

  och de är väl aldrig fel att vara frispråkig

  i sitt sätt att skriva eller prata

  sen vet jag inte vad du har för syn på hur ledande personen i en förening ska vara

  Alla är vi ju olika
  Och varför ska man då vara på ett visst sätt bara för att man är medlem och ledande person i en förening

  Man får ta folk för den dom är!!

 • Tim holmberg skriver:

  till maria
  nä du kanske inte bor i de område som gp har men du är ju inne en del på gps hemsida
  med tanke på vilka inlägg du lägger på din egna sida på FB

  Och jag håller till stort sätt med madde de är fel att kalla ungdomar och barn för DAMPunge
  det är ett ökennamn som för många använder i dag
  som sagt det som madde sa att då kanske denna förening är kanske inte rätt för dig i så fall

 • Madde skriver:

  Maria!

  Jag kommenterade ett inlägg där du uttryckte dig med ordet Dampunge, jag tyckte bara att det var fördomsfullt sagt. Sen om du skriver något annat än vad du menar det kan inte jag rå för.

  Så om du inte vill gå med i Attention för att jag påpekar att det är fördomsfullt att kalla ungdomar för dampungar så kanske inte Attention är rätt förening för dig? Vi jobbar nämligen med att försöka ändra synsättet där.

 • Maria Nilsson skriver:

  Maria de låter som om du skulle vara lite avis på madde för att hon har en ledande roll i attention??
  Nej jag är inte ett dugg avis det säger bara en hel del om den föreningen inget annat.

  Jag vet inget om någon artikel i GP heller då jag inte bor i den delen av landet som har tidningens upptagningsområde.

  Jag tycker att representanter för föreningen Attention ska tänka på hur de uttrycker sig även när de agerar som privatpersoner på Facebook tex.

  Jag har funderat på att gå med i Attention men nu avstår jag så de 300 kronorna syftade på medlemsavgiften.

 • Artikeln fick Madelein publicerad på helt egna meriter, GP får ungefär 20 artiklar per dag skickat till sig och redaktionen väljer ut en eller två som de tycker är angelägna.
  Madelein var ensam debattör idag och fick det stora utrymmet i GP, det är nästan en helsida.
  Madelein leder våra föräldraträffar varannan vecka. Hon är med och representerar föreningen på möten med kommunen och på brukarråd. Hon svarar på medlemmars frågor via mail.

 • Tim holmberg skriver:

  sen undrar jag vad de är för 300 kr du pratar om??

 • Tim holmberg skriver:

  Maria de låter som om du skulle vara lite avis på madde för att hon har en ledande roll i attention??

  Hon har gjort sig förtjänt till den positionen hon har och detta är inget du ska fråga sätta
  du har ju inga behörigheter att bestämma vem som ska få olika förtroende

  Detta är rätt enkelt och detta är något du får acceptera!!

  Punkt slut

 • Maria Nilsson skriver:

  Jag vet ingenting om ”Madde”. Däremot fick jag ett väldigt otrevligt påhopp av henne på ett debattforum på Facebook där jag skrev om ord och ordens betydelse. Jag trodde att det var en aggressiv stöddig tonåring som attackerade mig därför blir jag förvånad att hon avnjuter så mångas förtroende, när hon själv erkänner att hon stör sig på människor utan att veta varför hon stör sig. Mycket besynnerligt, men det besparade mig 300 spänn iallafall.

 • Tim holmberg skriver:

  Jo de tycker jag med. maria saken är de att Madde är en mycket bra person och stabil på alla sätt
  hon är väldigt engagerad i attention
  och gör bra och positiva saker för attention.

  under den tiden jag träffat henna så har jag uppfattat henne som en av dom mest raka & ärliga och trevliga människan jag någonsin möt.

  de är fel av dig att trycka ner madde på de sättet bara för du eventuellt har en sådan livsuppgift att försöka trycka ner folk.
  jag tycker du kanske ska kolla på dig själv först innan försöker trycka ner folk

  De du gör är ett tecken på att du inte mår specielt bra själv och då måste på något sätt åstakomma någon skada någon annanstans
  bara för att få dig att må bättre

  Sen behöver du inte gå ner i Sandlådenivån Maria
  vi alla är vuxna här så sådant smutskastning är inte nödvändigt

  Bra jobba madde
  och en stor kram
  från tim

 • Madelein är en av de mest stabila och lojala personer som jag känner. Jag har fullt förtroende för henne. Hon är kompetent, engagerad och brinner för Attention och är därför en självskriven ledamot i vår styrelse.

 • Madde skriver:

  Maria, du vet verkligen hur man trycker ner andra människor. Hoppas du är nöjd med din kommentar. Att få andra människor till att må lika dåligt som du själv verkar må ser ut att vara din livsuppgift. Tragiskt att se när människor gör allt för att få andra människor att framstå i dålig dager.

 • Maria Nilsson skriver:

  Att Madelein Larsson Wollnik har en sån position i Attention förvånar mig, de med de positionerna borde vara lite stabilare va?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: