Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Vampire diaries


Jag gjorde ju en översikt om skillnaderna mellan Twiligt och True Blood. Men då hade inte serien Vampire diaries haft premiär ännu.
Storyn är först förväxlande lik den i Twiligt, och hade inte den blivit en succé skulle man förmodligen aldrig dammat av de gamla böcker som serien är baserad på. Ja du läste rätt, även denna bygger på en bokserie av L.J Smith, men manuset är skrivet och serien är delvis producerad av Kevin Smith som skapade Dawson’s creek.
Elina (Nina Dobrev) lever i en liten sömnig småstad, och bor hos sin moster efter att hennes föräldrar dött i en bilolycka, där hon möter Stefan (Paul Wesley) redan första dan i skolan och som är en vampyr, som snart visar intresse för henne. Hans elaka brorsa Damon (Ian Somerhalder) dyker upp och ställer till med problem.

Det finns en scen där de driver med Twiligt.
Damon säger till Caroline (en av Elinas vänner) att han inte förstår hur Edward kan vara så kuvad under Bella. Hon svarar att han måste läsa böckerna i rätt ordning.
Sedan undrar hon varför han inte glittrar i solen som de vampyrerna och han svarar att han lever i den riktiga världen där vampyrer brinner upp av solljus.

Serien går att titta på med viss behållning även om jag är dubbelt så gammal som tänkt målgrupp. Det är först i sjätte avsnittet som Elina inser att Stefan och Damon är vampyrer, så knappast den vassaste kniven i lådan.
Serien har förmodligen mer samma målgrupp som Twiligt än den som True Blood, och för att vara TV är den ändå väldigt välgjord även om det märks att de inte har haft samma resurser. Vissa av effekterna är mindre bra.

Men jag följer hellre Vampire Diaries, än vad jag vill se New moon på bio, även om trailern för filmen verkade lovande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: