Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

På Socialkontoret…

Idag var jag på Socialkontoret i min stadsdel för att möta min LSS-handläggare och Boendestöd och medan jag väntade hittade jag följande tidning; Core Magasin.
I den kunde man läsa om bland annat Nordic Light Hotel. Mig veterligen så har man inte kraftigt höjt socialbidragsnormen under den senaste tiden, men med tanke på den litteratur man hittar i väntrummet så kanske man borde det. Jag tror inte ens att den unge killen som satt bredvid mig och fyllde i lappen ansökan om ekonomiskt bistånd ens skulle ha råd att äta frukost på det där hotellet…
Mitt boendestöd tyckte inte heller att min lägenhet var den sanitära olägenhet som av David beskrivits som den stökigaste lägenhet han sett hos någon som inte har missbruksproblem. Inte ens det kan jag skylla på, svarade jag David när han sade så.
Trots att jag försökte förklara att eftersom jag jobbar mer nu, blir det ännu svårare för mig att klara av att sköta mitt hem samtidigt, och att de kan faktiskt inte ställa sådana krav på mig – för det vore orimligt.
Jag tror knappast att Core Magasin skulle vilja göra något hemma hos-reportage hos mig i alla fall…

En kommentar till På Socialkontoret…

  • Maria Nilsson skriver:

    Tja man kanske vill allmänbilda socialbidragstagare om att det finns en bättre värld att uppnå hehe.

    Jag tycker det var en konstig inställning hos LSS handläggaren så svarar de nog bara för att det är ont om pengar annars ser de nog hur illa det är. Mina boendestödjare fattar inte heller hur det kan bo mänskligt liv (och fåglar) i min lägenhet men jag tycker de är så jobbiga och dyra så jag vill inte ha hem dem mer.

    Hur mycket skulle det kosta i din kommun? Jag får betala hemtjänstnivå 1 närmare 600spänn i månaden för de tycker att jag har inkomstutrymme till det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: