Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Jag vill behålla mitt sopnedkast!

Nej, jag vill inte ha något jävla töntigt miljöhus på min gård, fy fan vad 90-tal. Och nej, det är inte mitt problem att Renova eller vad fan de heter, tänker börja ta betalt per kilo sopor. Poseidon, sluta att göra era problem till mina problem. Jag vill ha kvar mitt sopnedkast, annars så kommer min hall drunkna i soppåsar som jag ”ska” komma ihåg att ta med mig när jag går ut, för det kommer aldrig att hända.
Sådana här saker bryr man sig aldrig om när man talar om handikappanpassningar…

Kan man anmäla detta till DO tro?

10 kommentarer till Jag vill behålla mitt sopnedkast!

 • Magnus skriver:

  Hej på er, Jag tänkte göra er vardag 10 gånger lättare men få kommer tro det är sant.
  Se till att du driver i din kommun att man investerar i en OPTIBAGanläggning då kan du ha olikförgade påsar för dina källsorterings material allt från Restavfall, kompost och återvinningsmaterial. Sedan får du din fastighetsägare att investera i ett ENVAC Sopsugsystem så kan ni sortera alla era sopor i sopinkastet vi suger sedan bort avfallet till en Containerterminal för hela området upp till 2,5 km från där du bor. INGA FULA SOPHUS, du kan behålla ditt sopschakt. INGEN soprumsbrand inga råttor, inga flugor. Alla påsar görs av PE som inte är fossil och plasten återvinns. Istället så får ni plats med ett cykelrum som ni kan låsa in fler cyklar i. Vi slipper soprum som stinker och sopgubbarna slipper bryta armar ben och ryggar av sig för att släpa kärl. DU slipper tom se sopbilen som står och blockerar gatan i morgon trängseln. Särskilt nu som stadsarkitekten bestämt sig för att göra riktigt trånga gator där inte bilar knappt ska komma fram än mindre kommer ju då sopbilen fram.
  DET ENDA SOM SAKNAS ÄR POLITKIKER SOM VET OM ATT DETTA GÅR. DET ÄR JU MITT JOBB ATT GÖRA DEM MEDVETNA. http://www.envac.com

 • Anonymous skriver:

  Det e konstigt, tycker jag, att så många (inklusive alla stackars handikappade) orkar bära upp all skit de köpt, för alla trappor. men resterna och förpackningarna som rimligtvis borde bli lättare, orkar man sen inte bära ner?!! hur tänker ni där egentligen?

  Och ni som tycker att det e sån ordning med sopnedkast har uppenbarligen inte tittat in i soprummet där era sopor hamnar.

  Ni som tycker att allting är ”nån annans problem och nån annans ansvar (till och med era sopor?) borde köpa ett hus. Då blir ni tvungna att gå ut till parkeringen likt förbannat OCH betala dyra pengar för att få er skit bort-forslat. Slabbar ni ner blir det ERT problem och inte ”nån annans”.

  Till sist e det bra mycket billigare att sopbilen hämtar soporna på ett stopp istället för att stanna vid typ 25 uppgångar.
  Det är ni som betalar via era hyror. Höjer sopbolagen priserna så höjs hyrorna. Var tacksamma att bostadsbolaget investerar i nya mer ekonomiska lösningar för ert boende. Sen om ni inte sköter er eller ”glömmer” gå ut med soporna är inte riktigt hyresvärdens fel. Enkel slutsats.

 • Mikael skriver:

  Apråpå sopnedkast. Em liten saga…

  Lille Kalle frågade sin pappa (som hade kastat sopor hela sitt liv) om vad ett sopnedkast är och vart soporna tar vägen. Jo’vettu lille Kalle, sopnedkast är ett hål att stoppa soporna i, och sen så trollar gud bort dem….

  Lille åke, vars pappa (både hade kastat sopor hela sitt liv, och sen läst på lite.) svarade -Jo’vettu, sopnedkast e ett hål i väggen, samt så hämtar sophanteringen dem, som kör soporna till en soptipp där man förbränner dom så att grundämnerna separeras i gasform.

  Så soporna försvinner egentligen inte, utan försätter att skräpa ner i naturen, och främst de som är kolväte rika bidrar till växthuseffekt och försurning av våra vatten,eller innehåller giftiga ädelgaser. Så sophantering, om det nu skulle skötas är ju bra iom att man kan begränsa nersmutsingen. Med tanke på att Is-björnar m.fl. lider för våran skit ju /…

  Om det skulle fungera bra med sopstationer och sortering, så kan det ju vara en motivator att ta sig ut.

 • majsan67 skriver:

  meeen, har du sopnedkast???
  Va orättvist 🙁
  Själv väntar jag så långt det går o hoppas på att nån annan i hushållet släpar ut skiten 😉 Funkar kanon 😉

  Du som är själv skulle ju kunna prova att vänta så länge så dom kryper ut själva… soporna alltså 😉
  Om du kan stå ut med stanken förstås, men man vänjer sig väl..

  Läste längre ner om journaler/fullmakter.
  Vet du hur det är med försäkringsbolag. Är man skyldig att låta dom ta del av PM:et som ligger till grund för sjukersättning tex??

  Får passa på att tacka för senast. Arbetsterapeuten från Vuxenpsyk var lyrisk. Det ger henne så mycket mer att lyssna på någon som lever med svårigheterna än någon som läst sig till det.

  Du gjorde ett kanonjobb Henrik 😉

  Ta hand om soporna nu 😉

 • Mikael skriver:

  Tja mannen. Du och jag har ju snackat lite om detta.

  http://mirhepo.bloggagratis.se/2009/10/31/2136918-vissa-dagar-ar-battre-an-andra/

 • Maria Nilsson skriver:

  Nu var det ju som sagt 15 år sedan jag använde ett sopnedkast senast, men hur gör man för att sopsortera om man bara slänger allt i samma påse. Tycker ni ändå inte att kretsstationer är rätt bra?

 • Mikael skriver:

  Jo det här med sopstationer är ju ett jäkla gissel. Istället för att det ska bli mer ordning, så får man se vilka drägg som bor runt en.

  På alla ställen jag bott på, så har det misskötts rejält, och det ser ofta ut som en miniatyr soptipp.

  Men lill-killen gillar att kasta sopor iallafall lol.

  Men som du säger. Risken är ju att man bunkrar istället. Jag lessna, och bunkrade på balkongen, så att fåglarna fick käk lol. Inte fan har jag tid att springa i tid o otid att kasta påsar lol. (E att man glömmer haha).

  Vissa av oss är ju födda att glömma banala o världsliga saker som att kasta sopor. När man e bizzy att tänka på annat som e mera kul ju.

  Sopnedkastet var ju en riktig landvinning efter digerdöden i europa, som var delvis skapad av tjaskig sophantering.

  Tycker att man skulle ha en protest vecka och kasta ut sopor genom fönstret. Folk kaster ju endå en stor del sopor på gatan runt sopstationerna.

 • Ludwig Tr skriver:

  Jag har en miljöstation som inte ens har tak som jag måste gå till, och två soprör fem meter från porten. Själv klagar jag inte men jag tycker väldigt synd om de äldre, särskilt på vintern när de ska gå över en isig parkeringsplats för att nå återvinningsstationen. Tror dessutom att sandning inte är speciellt prioriterat där de ska gå, heller.

 • Thomaz Ransmyr skriver:

  Jag håller med. Dessutom är luckorna snygga! Så därför – fler sopnedkast istället, så vi kan sortera redan i trappen!

 • Barnens hjältar skriver:

  Haha, stackars Henrik.. du får helt enkelt se till att de bygger miljöhuset nedanför dig så kan du ha ditt fönster som sopnedkast 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: