Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Det ska kosta att vara singel…

Med jämna mellanrum dyker det upp prisjämförelse-artiklar i nästan alla större dagstidningar om prisskillnaderna i förhållande till förpackningens storlek. Innehållet spelar i de flesta roll väldigt liten del, den mindre förpackningen kostar ungefär lika mycket.
Vilket visar hur det straffar sig att ha ett ensamhushåll. Försök att köpa sallad, sett till vad du äter upp så kan du lika gärna köpa en påse med 170 gram salladsblad, för mer hinner du inte äta av salladshuvudet.

Men någonstans måste väl denna tvåsamhetsfascism sluta?

Tydligen inte. På ICA kostade 200 g av mitt favoritte Prince of Wales från Twinnings 44:95, medan samma te i en liten 100 g burk kostade 56:95. Det är 127 procent dyrare än vad den stora burken kostar, sett till innehåll.
Eftersom te håller hur länge som helst är det inget problem, jag köpte 200 g burk och dricker teet ensam i min bitterhet…

6 kommentarer till Det ska kosta att vara singel…

 • Maria Nilsson skriver:

  Jag har fått höra kommentarer som “om alla skulle handla som du så skulle alla affärer gå i konkurs” jo jag vet att man inte bidrar så mycket till konsumtionen i samhället så då ska man väl straffbetala mer.

 • Jag fick svar om att 100 g burken är en nyare produkt och att affären inte har justerat upp priset på 200 g burken.
  Att priset var så mycket högre på 100 g burken berodde på att förhållandet förpackning och innehåll blir annorlunda än på 200 g burken.

 • Jag blev tvungen att maila bolaget och fråga varför.

 • Schizzo skriver:

  Mat är inte speciellt dyrt för singlar. Resor däremot! Ska du inte flyga reguljärt utan åka charter eller liknande så får du betala grovt överpris.

 • Jag tror faktiskt det inte är en konspiration mot oss singlar, kostnaderna för att sälja och förpacka större paket är ju mycket lägre…

  Ändock, vi har ju blivit straffade tillräckligt som det är, ätandes ensamma lixom 😉

 • Ludwig Tr skriver:

  Laga mat kollektivt är en bra lösning, om man kan ordna det så. Jag liksom du avskyr att mat blir dålig men hur ofta äter man upp 200g sallad, som du säger. Och det är ingen grönsak du kan frysa in. Många grönsaker hackar jag upp och fryser in för framtida grytor och wok. Kanske ett tips om du gillar sådan mat. Slipper du köpa Findus dyra, frysta wokpåsar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: