Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Varför jag ställer upp i Piratpartiets internval

Jag vill arbeta med frågor som berör integritet och patienträttsliga frågor. som känns viktiga för mig och som berör betydligt fler människor i praktiken än vad FRA gör egentligen.
Jag vet inte till hur många offentliga myndigheter som jag har tvingats att lämna kopior på min egen utredning när de frågat efter den, som om jag skulle sitta och ljuga om att jag har Asperger eller ADHD. Ingen upplyste heller för mig att jag hade rätt att säga nej, och att det faktiskt räcker med att de får se de sista raderna där diagnosen står och vilka manualkoder som de representeras av. Det är allt som behövs för att en myndighet ska kunna bevilja rätt hjälp och stödinsatser.
Idag vet jag naturligtvis bättre och jag säger också nej när någon frågar om de får kopiera utdrag ur min journal, men när du mår dåligt och söker hjälp kan det bli svårt att våga stå på sig eftersom du befinner dig i en beroendesituation.
Samtidigt som dina uppgifter inte ska kunna spridas vind för våg, ska du som patient ha rätt att få ut dina journaler om du begär det. Vilket inte alltid är fallet idag, då en del vårdgivare är väldigt restriktiva med det.

Att jag sedan är en stor förespråkare för fildelning är väl ingen hemlighet heller…

4 kommentarer till Varför jag ställer upp i Piratpartiets internval

 • Maria Nilsson skriver:

  Egentligen är det inget fel på de lagar som redan finns de behöver inte ändras. Felet är att folk så sällan praktiserar svensk lagstiftning utan hittar på egna lagar och det är så svårt att lagföra de personerna.

  Man kan aldrig komma åt vad som händer inne på de enskilda kontoren hos myndigheter.

 • Maria Nilsson skriver:

  Många gånger tvingas folk att skriva under fullmakter under verbala hot om att a-kassan ska dras in mm. om de inte samarbetar. Detta är för jävligt i ett demokratiskt land och påminner om segregationen i Sydfrika på 70-talet.

  Fast å andra sidan vet jag inte om jag skulle uppmana någon att vägra med tanke på de konsekvenser som kommer är det bättre att samarbeta under verbal protest.

  Jag ville ha anpassade arbetstider och då ville min chef se om det fanns belägg för det i min journal, annars kan vem som helst få börja kl.10.00 sa hon.

 • Jag håller fullständigt med dig, det är just sådana frågor som jag vill arbeta med.
  Det ska inte få vara tillåtet att utnyttja sin maktposition på det sätt som du råkade ut för.

  Handläggaren borde bara kunnat fråga dig, eftersom du är väldigt verbal tyder det inte någon tvekan om att du kunde svara på eventuella frågor.

  Det finns inte i en sådan situation någon nödvändighet för denne att se din journal.

 • Maria Nilsson skriver:

  Om piratpartiet nu ska bli ett seriöst parti bör de väl intressera sig för andra saker än bara just fildelning. Om du vill jobba med övrig sekretess är det bra men jag fattar ändå inte hur man kan välja ett så snävt område av samhället.
  Sen skriver du att man kan vägra visa sin journal, ja det kan man men det kan få konsekvenser också. Man kan bli klassas som icke samarbetsvillig. På en arbetsplats Jag var på begärde en handledare i rent maktsyfte utdrag från min psykiatrijournal, som är det hemligaste som finns faktiskt oftast för patienten också. Chefen ringde till AF som ringde till psyk, där de blev utskrattade av min terapeut som sa att min journal aldrig lämnar bygget. Det slog tillbaka på mig när de ansåg att jag inte ville samarbeta utan krånglade. Jag anser inte att en outbildad ( i psykiatri i vart fall) handläggare på AF ska ha rätt tillpsykiatrijournaler, vilket de juridiskt inte har men gärna försöker ta sig rätten via fullmakter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: