Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Dummaste regeln någonsin?

Ett inlägg som jag skrivit på Facebook var tydligen med i TV4:s lokala nyheter, såg det av en slump idag. TV4-inslag

Det jag hade skrivit på Facebook i klubben var:

Just att man inte får A-kassa om man är inskriven hos bemanningsföretag är inte något nytt.

Men reglerna om A-kassa under kortare tid är ny, det har lett till att väldigt många människor sagt upp sig helt istället för att arbeta 25 eller 50 procent gav dem mindre än om de hade full A-kassa.

Men jag har aldrig anklagat den nya regeringen för att vara speciellt begåvade, eller ha någon som helst kontakt med verkligheten.
Det absolut roligaste jag hört från en platsförmedlare på arbetsförmedlingen:

– Detta har införts för att sätta press på företagen att anställa fullt ut istället för att dutta med timmar.

Och då har man helt missat att ingen press faller på arbetsgivaren, utan all press faller helt på den enskilde arbetstagaren.

2 kommentarer till Dummaste regeln någonsin?

 • Barnens Hjältar skriver:

  Såg inslaget..

 • Mirhepo skriver:

  Kan inte säga att dom är så listiga. Sen så ser man ju verkligheten som det passar en själv som politiker då lol.

  Brorsan vart av med jobbet pga att det flyttade till en annan stad. Så han fick upptäcka på nytt hur svensk välfärd fungerar.

  Det var lite förvirrande för han att han n vart av med 225 dagar, om han var duktig och försökte hitta åtminstone deltidsjobb.

  Sverige är styrt av genier lol, lycko’s oss alla 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: