Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Dementi angående inlägg tidigare i veckan

Jag vill börja med att be Gunnar Jakobsson om ursäkt för att jag publicerade ett mail med helt felaktiga påståenden på min blogg tidigare i veckan, ett tilltåg som jag djupt ångrar.
Jag reagerade i affektion och tänkte inte alls efter när jag på kvällen postade inlägget, på morgonen slog det mig att jag borde ha pratat med den ursprungliga källan direkt eller med Gunnar själv först och tog då bort inlägget.
Men skadan var redan skedd och mitt inlägg hade spritt sig vidare och både riksförbundet och Gunnar Jakobsson hörde av sig efteråt och önskade att jag postade en dementi.

Det låg ingen sanning i de påståenden som jag fick skickat till mig. Personen som kontaktade mig hade inte ens talat med den missnöjda, före detta patienten själv – utan informationen hade tagit en omväg genom ett personligt ombud och då blir det lite mycket viskningsleken-effekten över det hela.
Jag borde verkligen ha förstått bättre än att lägga ut uppgifterna, för att kontrollera källor noga är något som man lär sig under första lektionen på journalistskolan, som jag hoppade av efter en termin. Men det finns en mängd olika orsaker till varför jag inte tänkte efter, som att jag inte kunnat ta min ADHD-medicin under den senaste veckan, min bristande impulskontroll och att jag i förrgår också var fruktansvärt hyperaktiv. Men det ursäktar inte mitt agerande, men det är kanske en förklaring till varför.
Nu blev det som det blev och det kan jag inte ändra i efterhand, men mitt syfte var aldrig att skada Gunnar Jakobsson eller det företag där han är verksam. Det slog mig aldrig ens tanken att det kunde få konsekvenser som att bolaget skulle kunna förlora sitt avtal med landstinget, det fanns inget konsekvenstänkande från min sida alls. En sådan sak hade kunnat drabba 200 personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som idag får behandling på mottagningen.

Jag har aldrig träffat Gunnar Jakobsson, men utifrån vår mailkonversation verkar han vara en sympatisk och engagerad man som brinner för sitt uppdrag och om jag hade bott i Stockholm så hade jag mycket väl kunnat tänka mig att ha honom som läkare då han framstår som både kompetent, kunnig och som arbetat med frågor som rör neuropsykiatriska funktionsnedsättningar under en lång period.
Jag är hemskt ledsen för vad som skett och även om det inte ”hjälper” har jag mått oerhört dåligt över detta och känner verkligen att jag har gjort bort både mig, lokalföreningen och riksförbundet.
Så igen, förlåt och jag hoppas att du Gunnar Jakobsson och andra berörda kan ta till er min ursäkt.

En kommentar till Dementi angående inlägg tidigare i veckan

  • Kjelle skriver:

    Hej Henrik,

    jag har inte läst det aktuella inlägget, men gillar ansvarstagandet i en förbehållslös ursäkt när man dabbat sig. Och det stärker trovärdigheten i allt annat som yttras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: