Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Piratkopierade möbler – nu också på nätet!

Nej, du kan fortfarande inte fildela Le Corbusiers berömda soffa, Nogutchis soffbord eller Barcelona-fåtöljen. Däremot skriver DN i en artikel att när producenter försökt stoppa försäljningen av piratkopierade designmöbler i butik, säljs alltmer via webben istället och i artikeln nämns främst Tradera och Blocket.
Artikeln nämner också Furniturebox och Livinn.se men en sökning på Google ger också resultat.

Nu kan man fråga sig om möbler som är designade för 60-80 år sedan verkligen kan anses bryta mot upphovsrätten på något sätt då mönsterskyddet inom EU inte håller längre än 25 år och om möbler verkligen kan klassas ha sådan verkshöjd att de skulle passera som konst.

Men det mest intressanta är inte den diskussionen, utan det är vad som inte sägs i artikeln och som förmodligen retar Knut Kainz Rognerud och hans kollegor på DN betydligt mer. Nämligen att dessa bolag gör designklassiker tillgängliga för vanliga människor som aldrig skulle lägga 30.000:- på en tresitssoffa.

Det är förmodligen där skon klämmer hårdast, vilket syns på den endimensionellt vinklade artikeln.

Sedan tycker jag att DN också missar alla fördelar med att det finns så pass mycket piratkopior ute på marknaden. För min egen del tycker jag att det är ganska skönt att i en del sammanhang när någon frågar om mina Gucci-skor eller Burberry-slipsar kunna dra en vit lögn och säga att de är från Kina.

En kommentar till Piratkopierade möbler – nu också på nätet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: