Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Hotet: Christina Husmark Pehrsson borde åtminstone inte göra sjuka ännu sjukare


Det minsta man kan begära från Christina Husmark Pehrsson i egenskap av Socialförsäkringsminister är att hon ger klartecken till de 50.000 med tillfällig sjukersättning vad som gäller från och med nästa år.
Enligt Aftonbladets ledarartikel har regeringen ännu inte bestämt sig.
– Vi kommer istället komma med en åtgärd för de här personerna, med någon form av insats, med arbetsträning eller arbetsmarknadspolitisk åtgärd och någon form av ersättning, sa Husmark Pehrsson till ekot.
Det låter vagt och den mest rimliga frågan är varför dessa åtgärder inte fanns färdiga innan regeringen hetsade genom de nya ogenomtänkta reglerna.
För de som är sjukskrivna på grund av psykisk ohälsa innebär hotet om att uförsäkras och denna ovisshet en risk om att tillstånden att förvärras. Om syftet är att göra människor så sjuka att det aldrig i helvete finns en chans att de orkar ta sig tillbaks så de kvalificerar sig för tillsvidare sjukersättning med de nya och hårdare reglerna så kan Husmark Pehrsson fortsätta med samma strategi, men om det inte är tanken så borde förslaget presenteras så snabbt som möjligt.

Det finns en enormt viktig skillnad mellan Moderaternas nya sjukvårdsprogram och hur de baxnade genom de nya regelverket. När de skulle ta fram ett nytt sjukvårdsprogram så fanns ett stort intresse från deras sida att lyssna på brukarorganisationerna. Medan Christina Husmark Pehrsson var fullständigt ointresserad av att lyssna på oss innan regelverket trädde i kraft.

Om och om igen så upprepar Husmark Pehrsson att tidigare så lämnades människor ensamma vind för våg och ingen gjorde något, men jag är ganska säker på att om de flesta får välja mellan psykisk tortyr och bli lämnade ifred så tror jag de flesta väljer det senare…

En kommentar till Hotet: Christina Husmark Pehrsson borde åtminstone inte göra sjuka ännu sjukare

  • Anonymous skriver:

    All osäkerhet har förvärrat mina ångest symptom till den grad att jag har det väldigt svårt att klara av livet. Som om det inte räcker med mina andra problem/diagnoser.

    Väldigt ofta känner jag stor vanmakt, hat och ilska gentemot politikerna. Att dom inte förstår hur mycket lidande dom orsakar. Eller så bryr dom sig inte. Empati är väl inte en egenskap som man behöver som politiker.

    Trots att jag har fått sjukersättning och i teorien inte behöver bry mig så gör jag det väldigt mycket fortfarande. Så även om jag inte hör till dom 50000 så känner jag mig väldigt delaktig psykiskt. Jag vet att regler som räknas som permanenta är i politikens värld väldigt flyktiga. Ändringar hit och dit och sällan som dom är till gagn för dom svaga i samhället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: