Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Senaste inlägg
Arkiv

Socialstyrelsen skärper tillsynen mot Västra Götaland

För vuxna som nydiagnosticerats med ADHD har det varit i det närmaste omöjligt att få medicinsk behandling, vilket ledde till att Riksförbundet Attention och Attention i Göteborg gjorde en anmälan till Socialstyrelsen i början av sommaren, skriver föreningen i pressmeddelandet.
Anders Printz som är projektchef på NU!-enheten skriver i sitt svar till föreningen att läkemedelsbehandling mot ADHD med centralstimulerande medel är en behandling som har stöd i både läkemedelsverkets rekommendationer och i den kunskapsöversikt som Socialstyrelsen gav ut 2002.
– Det är glädjande att Socialstyrelsen tar vårt påstående om förhållandena i Västra Götaland på allvar, från de ansvariga inom regionen säger de att det inte råder något läkemedelsstopp men ändå hör medlemmar av sig och är förtvivlade över att de inte får någon medicin, säger jag i pressmeddelandet.
Socialstyrelsen kommer att utreda omständigheterna närmare och ett nytt tillsynsärende har därför öppnats med anledning av Attentions anmälan.

2 kommentarer till Socialstyrelsen skärper tillsynen mot Västra Götaland

 • Tant Vass skriver:

  bless you!

 • Anonymous skriver:

  Hmm Jag har bevittnat detta vid två tillfällen, Första var vid förlängning av recept då jag var sent ute som vanligt
  En Läkare sade
  “det är insättnings stopp på centralstimulantia men stratera kan jag skriva ut”
  Jag hade turen att vid tillfället vara en högre ekonomisk belastning för regionen och meddelade att jag hade stora svårigheter att se en bättring på den fronten vilket ledde till en förlängning av receptet och att jag i samband med det blev utcheckad ifrån “vilohemmet”
  NN

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: