Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Äckelbilder ska få folk att sluta röka…

… skriver Aftonbladet i följande artikel. Själv tror jag bara att det leder till att folk kommer lägga sina cigaretter i ett etui eller fodral av något slag. Fast varför har de med bilder på hur tänderna blir av nikotinfritt snus, som verkar betydligt farligare för tänderna om man får tro följande artikel?
En av mina favoritfilmer är Thank you for smoking, tesen i filmen är att om du kan argumentera för något, ja då har du aldrig fel. Det känns lite som en devis som jag lever efter. (Bortsett från att jag är ganska medveten om att jag har fel och faktiskt kan erkänna det, vilket får ses som ovanligt för någon som har ordet Besserwisser skrivet i pannan…)

Själv har jag varit rökfri sedan februari 2008 och det är mitt längsta uppehåll sedan jag var 15 år och kommer troligtvis aldrig att börja röka igen.

Varför?

Det är dyrt, 50 spänn för ett paket cigg är för mycket. Även 30:- för smuggelcigg är för dyrt.
Det ger sämre lungkapacitet, har jag nu lagt ner så mycket tid och energi hos logopeden så är det ju dumt att sabba det med att börja röka.
Jag äter Zyban mot min ADHD, vilket förmodligen gör att de positiva effekterna av att röka uteblir. Jag började dock med Zyban efter att jag slutade röka, då personer som normalt slutar röka med hjälp av zyban slutar med tabletterna efter två månader – då börjar jag att ta dem.
Du kan ändå inte använda öppningsrepliker som; ”kan jag bomma en cigg” eller ”har du eld” på krogen på grund av rökförbudet.

En kommentar till Äckelbilder ska få folk att sluta röka…

  • witchbitch skriver:

    Funderar över min egen rökning. Har mest varit ”feströkare” i hela mitt liv, men ungefär samtidigt som jag började medicinera med Concerta tog mitt rökbegär ett ordentligt tag i mig och jag började av någon outgrundlig anledning storröka. Typ ett paket om dagen.

    Begäret har satt sig och jag vet inte om jag inbillar mig, men kan det ha med min medicinering att göra möjligtvis?

    Har du hört om något liknande förut?

    Ska tillägga att jag har passerat femtio och alltid hållit bra koll på ciggintaget och ogillat att röka annat än vid speciella tillfällen. Numer verkar det som om jag tappat kontrollen totalt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: