Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Madonna på evigt ung-turne

Det började inget vidare, det regnade och det såg ut att bli en riktigt blöt historia då molnen låg tunga över Ullevi. Men som tur var blev det uppehåll innan konserten började och det föll få droppar under de två timmar som den varade, annars hade nog hela showen blivit förstörd.

@
Candy shop
Snygg grafik, men trist som öppning. Tycker inte om låter ursprungligen heller.

@@
Beat goes on
Riktigt snyggt framförande där en vit Rolls-Royce rullas fram på scenen, men låten är bara okej.

@@@
Human Nature
Vet inte om tanken är att detta framträdande ska vara ett försvarstal för Britney Spears eller om Madonna försöker håna henne… Jag gillar faktiskt låten och det är första gången under kvällen som jag sjunger med.

@
Vogue
Detta är en fantastisk låt ursprungligen, så varför slarvar Madonna bort den helt i detta fruktansvärt bleka live-framträdande?

@@@@
Into the Groove
Yes, äntligen river hon av en riktig klassiker och den fungerar dessutom riktigt bra live. Sjunger med i hela låten liksom resten av publiken, allsångsvarning.

@@@
Holiday
Samplar nya singeln Celebration i inledning och förstör de klassiska inledande tonerna av Holiday, men det är en riktigt bra låt och sedan svänger det som på 80-talet. Publiken kommer igång ordentligt i Michael Jackson-hyllningen.

@@@@
Dress you up
Ett udda låtval, en i mitt tycke riktigt svag låt från Like a Virgin-plattan. Men i den nyare rockigare versionen anno 2009 så fungerar den betydligt bättre än väntat.

@@@@
She’s not me
Liveframträdandet lyfter denna låt och ger den en helt annan dimension. Madonnas parodi på sina gamla karaktärsliknande stilar visar att hon besitter en del självdistans och plötsligt tycker jag att låten är bra.

@@
Music
Inramningen ger ett blekt intryck och även om jag inte hört låten på flera år så känns den fortfarande sönderspelad och var den egentligen bra ens år 2000?

@@
Devil wouldn’t recognize you
Mellanspelet med regn och åska känns hotfullt nära realistiska med tanke på de skurar som föll ned innan konserten började, det hade känts logiskt om detta lett till att Madonna faktiskt spelade låten Rain, men istället får vi en klen men vackert framförd live-version på Devil wouldn’t recognize you.

X
Spanish Lesson
Madonna vill lära oss spanska, jag hoppar av kursen.

@@@@
Miles away
Låten inleder den passage med etnoinspirerad folkmusik.
Men låten fungerar och jag nynnar med.

@
La isla bonita/Lela pala tute
Jag hoppade av spanska klassen. Madonna slaktar sin gamla ballad på ett riktigt respektlöst sätt.

X
Doli-Doli
Dåli-Dåli dåii-dåligt

@@@@
You musi love me
Bakom henne visas scener ur filmen Evita när folket sörier, faktiskt börjar folk i punliken gråta. Det känns äkta och det är nästan så jag också fäller en tår till denna ballad.

@@
4 Minutes
låten är snyggt genomförd men känns ganska platt trotts att man verkligen försöker få igång basen på beatsen.

@@@@@
Like a Prayer
Man kan inte resa nitton år tillbaks i tiden, men skulle jag kunna det så hade det varit för att de denna låt under Blonde ambition-tour, 1990. Låten har mixats om till att låta mer technoinfluerat, men ihop med gospelinslagen så fungerar det riktigt bra. Ursprungslåten är så stark att inte ens madonnas nycker om att mixa om (förstöra) dem inte biter på den.

@@@
Frozen och Open your Heart
På tidigare spår han hon samplat in andra låtar, men går hon fullt ut och sätter ihop den dystra smått gotiska Frozen fungera med den mer trallvänliga låten Open you Heart och det fungerar riktigt bra.

@@
Ray of Light
Det blir lite mer liv i publiken, laserstrålarna dras på medan stjärnan hastar genom sin gamla hit. Utmärker sig inte trotts den påkostade scenen.

@@@@
Give it 2 me
En värdig avslutning för popens drottning och även om detta kanske är hennes bästa låt på 2000-talet är det tråkigt för att man vet att nu dröjer det kanske 19 år igen innan hon kommer hit igen, eller om hon ens gör det. För trots träningsnarkomani, egen kock och Botox kan inte ens Madonna vara evigt ung.

På vägen ut gjorde jag som jag brukar göra, istället för att köpa en officiell tröja där en t-shirt kostar 300 spänn, så gick jag ut oxh bort till gatuförsläjarna där priserna ligger på runt hundralappen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: