Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Västtrafiks nya betalmedel

Den 18 maj satte Västtrafik igång med sitt nya betalsystem, som innebär att du laddar ett kort med pengar som sedan dras när du stämplar. Reser du utanför en zon så ska du också komma ihåg att stämpla när du kliver av så du bara betalar för den resan, annars så dras pengar för bussens slutstation, vilket kan bli dyrt om du hoppar på en buss som går till strömstad men skulle bara till Kungälv.

Jag har fotfarande inte lyckats med zon-övergången när jag reser till Mölndal, när jag kliver på vid hållplatsen Södermalm så stämplar jag in genom att jag visar kortet. När jag stämplar ut så drar den två kuponger och automaten ignorerar helt mitt årskort inom Göteborg.

Har du ett årskort eller månadskort så kan du inte stämpla in dig och sedan betala för en vän som glömt sitt kort hemma, även om du har pengar på kortet. Det är knappast ett ovanligt scenario men eftersom Västtrafiks betalsystem verkar vara framtaget av människor som inte reser kollektivt förvånar det inte.

Och hur tror Västtrafik att människor med ADHD ska komma ihåg att stämpla ut när de kliver av, nej Västtrafik, det är bara att skrota ert nya betalsystem och börja om på ruta ett.

2 kommentarer till Västtrafiks nya betalmedel

  • Kjell skriver:

    jag tycker dom nya korten är dyra.lätt att glömma stämpla ut.däremot är det bra att man kan övertrassera.detta hjälpte mig när jag åkte k-backa-lerum.k.kanninen

  • MalinBergström skriver:

    Vi har fortfarande turen att rabattkorten 100 finns kvar fram till oktober iaf…ja kommer inte ladda mitt kort med pengar så som 100korten…få bli mobilbiljett7kontant

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: