Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

"Ingen ska behöva söka socialbidrag"


Det känns tryggt, eller?

Signaturen Schizzo kommenterade mitt tidigare inlägg mycket träffsäkert:

“Antingen får dom bestämma sig för att försöka göra situationen dräglig för vi som mår dåligt eller så kan dom avliva oss. Nu vill dom få oss att göra det osmakliga jobbet själva.”

Från regeringens håll har man lovat att ingen ska behöva söka socialbidrag, men inga konkreta åtgärder har presenterats ännu. Jag skulle inte sätta många kronor på det “löftet”…

2 kommentarer till "Ingen ska behöva söka socialbidrag"

 • Ogland skriver:

  vill bara säga att jag tycker att din blogg är jätte bra. 🙂 kul att jag gled in på den, härligt att läsa.

 • Mikael skriver:

  Tja mannen.

  Jag försöker få tag i lite siffror. Tänkte att iom du är ganska aktiv i dessa frågot o har lite inblick så har du också en aning om hur många det handlar om. Men iallafall då.

  Vet du hur många det är som är långtids sjukskrivna, och går på ersättning? Om du vet också hur många av dessa som har en bokstavs diagnos.

  Vet du hur många vuxna det är idag som är diagnostiserade? Har försökt att hitta några siffror utan resultat. Uppskattningsvis så är det mellan 20-100.000 med diagnos. Men rent teoretiskt så borde det ju handla om en grupp på 300-1.000.000 människor i Sverige (personer med vårat destinkta beteende).

  Jag blir himla tacksam om du har någon hum om detta, alt har en websida (källa) för detta.

  Någonstans så har jag på känn att bokstavs folket (och tillhörande familj) skulle kunna vara en stor politisk kraft. Man kan ju undra hur många mandat vi skulle få i riksdagen om alla hypisar röstade på en o samma individ.

  Detta med ersättning och problem kryper ju närmare oss varje dag. 1sta mars nästa år, så blir jag utförsäkrad till en obestämd tillvaro.

  Frågan är väl kanske hur många av oss som kommer att ledsna och bli impulsiva o argumentera för våran sak med ett basebolls trä?…

  Värst blir det nog för ensamstående mammisar och deras småttingar aka (våra ‘mindre’ hyperkolleger).

  Men om man ser till hur det är och varit så passerar nog denna reform utan något ståhej, sen så röstas samma gäng in i riksdag igen, så att dom kan göra det ytterligare sämre för dom som inte orkar att bråka.

  Tack på förhand om siffrorna o ha det så nice, Mikael.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: