Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Gunnar Axen vill inte ha några kommentarer?

Jag försökte skriva en kommentar på Gunnar Axéns blogginlägg om att människor oroar sig i onödan, men han har en funktion som kräver att den ska förhandsgranskas.
Detta var flera timmar sedan och det ser ut som om Gunnar Axén dessutom postat ett inlägg efter det.

Nåväl, det jag kommenterade var att om man inte ville oroa personer i onödan, så hade det varit bättre om regeringen och Socialförsäkringsutskottet hade presenterat ett nytt förslag innan de nya reglerna infördes förra året.
Vad man istället har lyckats med är att göra redan sjuka personer ännu sjukare eftersom de oroar sig över sin försörjning efter januari nästa år på grund av den ångest som denna osäkerhet har medfört.
Det enda vettiga som regeringen kan göra nu är att erkänna sitt misstag, backa och återinföra den tillfälliga sjukersättningen igen. Kanske skulle också en ursäkt till de tiotusentals människor som man oroat vara på sin plats?
Sedan kunde man ta och studera det danska systemet med flexjobb (fleksjob).

I dagens ledare i DN kan man läsa bland annat följande:

“Gemensamt för dem som utförsäkras är att de alla varit borta från arbetsmarknaden under en mycket lång tid. En del betydligt längre än två och ett halvt år. De har uppenbarligen haft bekymmer både med rehabilitering och jobbsökande.

Därför är det rimligt att de får Arbetsförmedlingens hjälp att hitta en sysselsättning. Den medicinskt erkänt nedsatta arbetsförmågan innebär inte nödvändigtvis att jobb är uteslutet. Att som tidigare fortsätta att gå med en passiv inkomstersättning, utan tidsbegränsning, är skadligt för både individen och försäkringssystemet.”

Okej, det är fel att reta ledarskribenter för att de inte har någon verklighetsförankring, men jag trodde faktiskt att tiden var förbi då någon överhuvudtaget trodde att Arbetsförmedlingen hade insatser som fungerande att hjälpa långtidssjukskrivna tillbaks ut på arbetsmarknaden.
Så om tanken inte var att personerna skulle börja arbeta på arbetsförmedlingen så har deras inblandning ingen betydelse överhuvudtaget.
Den verkliga knäckfrågan är var arbetsgivare finns som är beredda att anställa personer som har varit långtidssjukskrivna och det har inte DN:s ledarskribenter något svar på.

4 kommentarer till Gunnar Axen vill inte ha några kommentarer?

 • Anonymous skriver:

  Jag fick heller inte kommentera . men jag önskar jag hade Anna Lundgren – som fick det – framför mig. Har hon någonsin pratat med eller sett en långtidssjuk? Vad vet Anna Lundgren – om självmordstankar? Jag vet. Jag har haft dem – tillsammans med stress som hon inte ens kan föreställa sig – sedan min arbetsoförmåga gick upp för mig. Jag har precis hittat resurs och sett Margareta Tiger mfl prata – och jag har rörts till tårar att någon äntligen är medmänsklig och förstår hur situationen upplevs från den drabbades sida. Anna Lundgren borde skämmas!

  Anna Söderström (fd moderat)

 • schizzo skriver:

  Träffsäkert! Det finns inte plats i detta land med folk som aviker eller presterar dåligt. I vissa enstaka fall kan folk med psykiatriska (som är så dåliga att dom har varit borta från arbetsmarknanden en längre tid) problem få någon typ av jobb men endast om dom har lönebidrag. Så den ekonomiska vinsten är nog liten.

  Antingen får dom bestämma sig för att försöka göra situationen dräglig för vi som mår dåligt eller så kan dom avliva oss. Nu vill dom få oss att göra det osmakliga jobbet själva.

 • Kan man inte lika gärna stänga av kommentarfunktionen i så fall?

 • Klasse skriver:

  Gunnar Axen svarar aldrig och tillåter aldrig några bloggsvar. Men det är väl symptomatiskt för idag kanske att moderater inte vågar ta den fria debatten?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: