Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Grattis Michael Phelps

Jag satt i ett rus på Nozinan som jag råkat ta av misstag då jag trodde det var Voltaren och såg finalen på 100 meter fjärilsim. Det är en ganska trevlig sport, för den är över på ca: 50 sekunder så man hinner inte direkt bli rastlös.
Anledningen till att jag kollade var för att Michael Phelps deltog, den amerikanske simmaren som också blivit posterboy för att ADHD faktiskt kan vara en tillgång.
Det såg först inte ut att gå något vidare för Phelps som hamnade efter i starten, men de sista 20 meter av loppet tar han igen försprånget och det ser riktigt jämnt ut när de går i mål. För ett par sekunder är det osäkert vem som vunnit innan det framgår att Phelps inte bara tagit hem segern utan också satt nytt världsrekord på 100 meter fjärilsim på 49.82.

Jag bryr mig inte ett dugg för hur det går för de svenska deltagarna i VM, jag minns inte ens vad de heter fast kommentatorerna har rabblat deras namn gång på gång. Neuropsykiatriska funktionshinder känns viktigare än nationalitet och även om jag förutom diagnosen ADHD förmodligen inte har något mer gemensamt med Michael Phelps så gläds jag åt hans resultat på ett sätt som känns svårt att beskriva.

3 kommentarer till Grattis Michael Phelps

  • Hasse skriver:

    grattis michael phelps du är verkligen kungen i bassängen det som hände i söndags kväll på 100 meter fjäril ock nytt värdsrekord tid. 49. 82. utan den äckliga haj- tek dräktern men det bästa va ju att se fjollan fick va med i bassängen ock förstå att det va hundra meters simmning ock det visade verkligen kungen phrlps ock fick sätta hans rival på plats jag nästan tror att det va det skönaste minne jag har jag får nästan fortfarande rysningar så jävla gött att sätta ock få tyst på alla glapp käftar ock så kommer vi till gåvan vi föddes med adhd. vilken gåva vi har fått ock har undra om det är där kraften sitter ha ha. ja nog om detta med avslut men det kan också gå helt snett ock så var det i mitt fall men nu är jag på banan igen ock det är fan så gött. ja så är det. mvh.hasse.kron.

  • Hasse skriver:

    grattis

  • AtDeHyDi skriver:

    Instämmer i gratulerandet..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: