Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Varning: Mobilporr!

Årets förmodligen hetaste mobiltelefoner:
Samsung Omnia HD
Samsung spottar ur sig telefoner just nu, men coolast är nog Samsung Omnia HD med 8 megapixel kamera, möjligheten att spela in video i HD plus att du kan på den 3.7″ stora skärmen i stort sett spela upp vilket videoformat du vill. Kör operativsystemet Symbian, samma som återfinns i Nokia 5800 och N97. Fast Samsung har tydligen gjort ett bättre jobb än Nokia själva. Nackdel: Skärmens upplösning på 360×640 pixlar matchar inte prislappen på 7500:-.

Samsung Galaxy
Samsung satsar på alla operativsystem på samma gång, också på stekheta Android från Google. Mobilen ska också vara ett strå vassare än de modeller som HTC gjort. Skärmen är på bara 320×480 pixlar men med 16,7 miljoner färger. Här kunde Samsung satsat lite mer och inte hållit tillbaks.
Samsung Omnia II
Detta är uppföljaren till Samsung Omnia. Betydligt bättre skärm och i mitt tycke snyggare. Denna uppföljare är fortfarande en Windows mobile lur och kör version 6.5. Processorn är på 800 MhZ vilket borde förhindra att Windows Mobile blir slött. Hög upplösning på skärmen på 800×480 pixlar men bara 65.000 färger.

Sony Ericsson Satio
Sony Ericsson satsar också på Symbian med en ny multimediamobil, gick tidigare under namnet Idou. Känns inte lika het som Omnia HD men har en 12 megapixel kamera som på pappret verkar imponerande. Samma skärmspecifikationer som Omnia HD och N97.
Iphone 3GS
Minimala uppdateringar på Apples storsäljare, tyvärr känns den här mobilen väldigt 2008 redan nu. Gränssnittet och programbutiken lockar och förmodligen marknadens bästa musikspelare. Upplösning på 320×480 pixlar och har inte förändrats sedan föregående modell. Fortfarande ikonstatus.
Samsung Jet
Nackdelen med Samsung Jet är att den kör Samsungs egna operativsystem, som inte är öppet för utvecklare. Det gör en i grunden smart telefon ganska korkad, men potentialen finns där om Samsung ändrar inställning. Den skärm med högst upplösning på 480×800 pixlar och bäst färgåtergivning i denna listan, med 16,7 miljoner färger på displayen.
Nokia N97
Svagt av Nokia att inte fixa svenska knappar på tangentbordet. Verkar tråkig och kommer ett halvår för sent för att kännas intressant. Nokia är sist som vanligt, tangentbord var trenden 2008, i år är det stora pekskärmar som gäller. Riktigt pinsamt med demoversioner på Office-programmen i telefonen som ändå kostar 7000:-. 360×640 pixlars upplösning på skärmen med 16,7 miljoner färger.

En kommentar till Varning: Mobilporr!

  • Tant Vass skriver:

    Awww, mobilporr, i just love it! 😀
    Jag vill ha en ny.. lite trött på pettingen (P1i). Men ja.. det känns svårt och dyrt. Tror jag ska vänta till efter jul och se hur läget är då.
    Jag vill ha många kontorsfunktioner och larmmöjligheter i och jag vill att det ska vara lätt att göra egna teman och gå och möblera om lite i telefoonen så den blir som man själv vill och jag tycker det är viktigt att den har usb-anslutning och funkar med datorn utan någon j-a särskilld programvara och att man kan stoppa hörlurar direkt i utan speciell mellansladd.
    Hehe, man kan önska i ena näven och skita i den andra och se vilken man får mest i… ^^

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: