Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Svårt att få medicin för ADHD i Göteborg

Enligt läkemedelsenheten råder det inget medicinstopp, men i praktiken är det i det närmaste omöjligt att få läkemedel utskrivet i Göteborg.
Problemen att få ADHD-medicin i Västra Götaland kvarstår och bland annat Sahlgrenska bryter mot regionens riktlinjer och Hälso- och sjukvårdslagen när de hänvisar till bristande finansiering för medicinsk behandling.
– Det är oacceptabelt att vuxna som nydiagnosticerats med ADHD inte ens får möjlighet att pröva läkemedel. Det finns idag inget annat sätt att bedöma om medicinering är effektivt, något annat vore en ren spekulation, säger Henrik D. Ragnevi, ordförande för Attention i Göteborg.
Attention i Göteborg tillsammans med Riksförbundet Attention fortsätter dock att arbeta för en förändring och har idag skickat en skrivelse till Socialstyrelsen.

Under ett seminarium under föregående vecka i Almedalen konstaterades att de län som skriver ut minst Metylfenidat har högst kriminalitet, och de som skriver ut mest har betydligt lägre kriminalitet. Offentlig statistik saknas men detta är det sakkunnigas bild. Under seminariet medverkar både Olle Hollertz; psykiater, chefläkare inom psykiatrin i Kalmar län samt överläkare vid psykiatriska öppenvårdsmottagningen i Oskarshamn samt Lars-Håkan Nilsson; psykiater och medicinsk rådgivare inom Kriminalvården.

Förskrivningen av metylfenidat varierar stort i hela landet:

Låg förskrivning
Kronoberg
Jämtland
Gävleborg
Jönköping
Örebro

Medelnivå
Skåne
Dalarna
Sörmland
Västra Götaland
Blekinge
Stockholm
Västernorrland
Halland
Norrbotten

Högre nivå

Västmanland
Östergötland
Värmland
Kalmar
Uppsala
Västerbotten
Gotland

Läs också:
Brev till socialstyrelsen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: