Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Höginkomsttagare blir oftare sjukskrivna med sjukpenning

I en nyligen publicerad undersökning som Riksrevisionen har gjort visar att höginkomsttagare oftare får sjukpenning beviljad i jämförelse med låginkomsttagare som inte får sin sjukpenning beviljad och står utan ersättning.
Riksrevissionens granskning gick ut på att undersöka om Försäkringskassan hade tillgång till underlag av tillräckligt hög kvalitet vid beslut om sjukpenning. Det hade kassan inte, konstaterades det i utredningen.
Riksrevisionen uppmanar nu Försäkringskassan att själva undersöka varför det är lättare för höginkomsttagare att få sin sjukpenning beviljad, något som inte framkommer i utredningen.

Detta låter motsägelsefullt eftersom tidigare undersökningar visat på att låginkomsttagare oftare är sjukare, får sämre vård och har kortare livslängd.
Kan vi också anta att de läkare som bemöter denna grupp slarvar med intygen och skriver sämre intyg också för dem?
När de inte heller får sin sjukskrivning godkänd av Försäkringskassan och får då ingen ekonomisk ersättning. Du behöver inte vara psykolog för att förstå vilken stress det skapar hos dessa människor, som i sin tur gör dem ännu sjukare…

Sverige brukar beskrivas som det mest jämställda landet i världen, men när det kommer till jämlikhet verkar vårt mål vara att flytta vår position tillbaks till 1930-talet…

En kommentar till Höginkomsttagare blir oftare sjukskrivna med sjukpenning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: