Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Nej, Hockey är inte konst!

I aftonbladet läser jag följande artikel om hur en man som länkat till ishockeymatcher riskerar en stämning från Canal Plus.
Nu behöver mannen inte oroa sig, det finns prejudikat på att du får lov att länka till material.

Men vad FAN är det för konstnärliga värden som skyddas i en avfilmad hockeymatch? Är det ett unikt bildsnitt, är det en komplext sammansatt dramaturgisk berättarmodell, är det att betrakta som en säregen installation som aldrig framförts tidigare?
Nej, rent trams.
Kan en avfilmad hockeymatch klassas som ett konstnärligt verk så är det att urholka verkshöjdsbegreppet. Då jag lovar att om du skulle visa tio matcher med samma lag ALDRIG skulle kunna särskilja från vilken match ett klipp var hämtat, ja då kan det inte finnas någon verkshöjd.

Och vem sjutton
är upphovsmannen ifråga?
Finns det en manusförfattare för hockey?
Är det lagkaptenen?
Personen som skrivit de usla skämten som kommentatorerna håller?
Kameramännen som filmar skiten?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: