Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Adhd också vanligt hos kvinnliga fångar

För första gången har adhd hos kvinnor i svenska fängelser undersökts och det är vanligare än man tidigare trott, skriver TT.
– Det är en lönande affär att lyckas hjälpa en endaste kvinna, konstaterar Maija Konstenius, psykolog vid Beroendecentrum och försöksledare för studien.
Adhd ökar risken för att en person ska utveckla ett missbruk, som i sin tur är den största faktorn som påverkar återfallsrisken i brott. Samtliga kvinnor i undersökningen som hade adhd har även någon form av missbruksproblem.
Det kan också finnas ett samband mellan funktionsnedsättningen och återfall i brottslighet, enligt studien.
I studien intervjuades 56 kvinnliga fångar, av dem uppfyllde omkring var tredje kriterierna för adhd. Få av dessa kvinnor hade tidigare fått en diagnos och därför har många inte fått hjälp. Men när de nu sitter i fängelse är det ett bra tillfälle, tycker Konstenius.
Och förutsättningarna är goda för att erbjuda kvinnorna behandling, enligt Martin Grann, utvecklingschef på Kriminalvården.
– Vi har jobbat med adhd i svensk kriminalvård ett antal år, bland män i första hand, och vi har en hel del erfarenheter. Däremot är det nytt för oss att det är en så hög förekomst bland de kvinnliga intagna, säger han.
Bakom studien står Karolinska institutet, Beroendecentrum i Stockholm och Centrum för psykiatriforskning samt Kriminalvården, enligt TT.

En kommentar till Adhd också vanligt hos kvinnliga fångar

  • Maria Nilsson skriver:

    Är det äntligen bevisat att vi är jämställda med männen nu eller? Om manliga fångar har ADHD varför skulle då inte kvinnliga kunna ha det.?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: