Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Malin Lernfelt har problem

Bilder på Malin Lernfelt

Edit: Då Malin i sann borgerlig anda försvarar upphovsrätten och kräver att jag ska ta bort fotot på henne så respekterar jag naturligtvis det, men det är fortfarande okej att länka till bilder. Och om man googlar på hennes namn på Googles bildsök dyker 12 i det närmaste identiska bilder upp… (Om nu ledarskribenter inte vill synas på bild, varför publicerar de dem?)

GP:s borgerliga ledarskribent har ett problem. (Och nej, det är inte hennes tvångsmässigt notoriska ovana att ha åsikter om arkitektur och stadsplanering, trots att det är ämnen som hon inte kan något om.) Hon kan inte hitta en enda dagmamma åt sina barn i Göteborgs kommun, skriver hon i dagens ledare i GP.
Men då har jag lösningen för dig Malin, vårdnadsbidraget. Det från dig och dina kollegor tidigare hyllade vårdnadsbidraget, i bland annat följande artikel (men det är lite svårt, ibland vill ni inte skriva under artiklarna så vi vet vem som skrivit vad) låter dig vara hemma med ditt barn under flera års tid. För besväret får du 3000:- i månaden och jag är övertygad om att du kan fortsätta skriva dina krönikor medan du sköter om din telning, de kunde kanske generera lite extra fickpengar. Kanske kan du leva på din man?

Men varför man uppmuntrar andra att vara hemma med sina barn för kaffepengar när man själv aldrig är bredd att göra något liknande är för mig obegripligt och ses som en form av hyckleri.

13 kommentarer till Malin Lernfelt har problem

 • Cheyanne skriver:

  10/10/2011  1:52 пп с удовольствием пользуюсь мылом для бани розовым – такой запах -просто чудо,консистенция – как густой мёд и очень экономно расходуется -хорошо мылится и вдобавок ко всему мÐÐогофункциональн½¾,еще и для волос подходит! Ð’Ñ‹ согласны? 1  0

 • Maria Stenström skriver:

  Låt Malin vara och sluta gå till personangrepp, obehagligt som sjutton tycker jag. Om du påstår att det är ledarredaktionens åsikter du har något emot och inte just Malin som person, så uttryck det istället för att skriva en länk med titeln ”Malin Lernfelt har problem”. Illa!

 • Malin Lernfelt skriver:

  Så här är det. När man arbetar på en ledarredaktion delar man åsikter om det mesta. Och vi står gemensamt bakom de osignerade texterna. Sen är det ju ändå så att man kan ha avvikande uppfattningar i vissa frågor. Vi är ju olika individer.

  Det är den politiske redaktören som bestämmer linjen. Och har man en avvikade åsikt så undviker man att skriva i just den frågan. En av dessa är för mig vårdnadsbidrag. Jag tycker inte att det är en bra idé.

  I konsekvensens namn är det kanske bättre om du fortsättningsvis kritiserar ledarredaktionen för det som står i huvudledarna och nöjer dig med att gå till personangrepp i frågor där jag tydligt uttalat en åsikt. Eller vad säger du?

  Återigen, trevlig sommar

 • Jag uppfattar dig som en del av ledarredaktionen, så gott som varje dag publiceras en artikel som inte signeras av någon.

  Jag uppfattar det som att det är era gemensamma åsikter och er gemensamma ställning i frågan.

  Och som ledarskribent tillskrivs du per automatik de åsikter som sidan för fram.

  Jag länkar till en artikel som ledarsidan publicerat, men skriver att det är svårt att veta vems åsikt det egentligen är eftersom artiklarna inte är signerade.

  Jag har heller aldrig läst en krönika av dig där du förkastar vårdnadsbidraget. Om jag har missat den, kan du gärna lämna en länk här i så fall.

  Mitt antagande om att du skulle vara för vårdnadsbidrag ser jag som ganska plausibelt utifrån dessa grunder.

  Även i dina svar här gömmer du dig bakom retoriska grepp, som att du aldrig skrivit att du är för vårdnadsbidrag. Men du säger heller aldrig rakt ut att du faktiskt tycker att vårdnadsbidrag är en ganska dålig lösning, vilket det är för de flesta föräldrar.

  Hur du inte lever som du lär? tja, du arbetar ju uppenbarligen för en ledarredaktion vars åsikter du inte delar. Eller hur står det till?

  Är du för vårdnadsbigrad?
  eller
  Är du mot vårdnadsbidrag?

  Sluta slira och svara…

 • Malin Lernfelt skriver:

  Hej igen Henrik!

  Jag tar gärna emot dina kommentarer. Jag tycker att det är självklart att människor kommer med åsikter om det jag skriver. Både positivt och negativt. Det har jag inget problem med.

  Det jag tycker är trist är när du tillskriver mig åsikter jag inte har och på ett kränkande och raljerande sätt ifrågasätter mig som yrkesperson.

  Det blir dessutom ganska pinsamt när då först anklagar mig för att inte vara påläst och sedan själv faktamässigt är helt ute och cyklar.

  Jag förstår faktiskt inte vad det är i min krönika du retat upp dig på? Anser du inte att det skall finnas en valfrihet inom barnomsorgen? Tycker du inte att politikerna skall följa de beslut de fattat om att satsa på familjedaghemmen vid sida om förskolorna?

  Jag förstår uppriktigt sagt heller
  inte den koppling du gör mellan min krönika (som handlar om att kommunen försöker tiga ihjäl familjedaghemmen) och vårdnadsbidraget.

  För mig är det två helt olika frågor.

  Sen undrar jag också på vilket sätt jag inte lever som jag lär. Du får gärna specificera det.

  MVH
  Malin Lernfelt

 • Anders skriver:

  Men det jag undrar över när man pratar om att det skapas en permanent underklass , när man vill ha hushållsnära tjänster!! Varför kan svenska tjejer som är au-pair återvända till Sverige och i somliga fall bli hovrättsdomare,piloter osv ?

 • Kristina, jag har inget emot dagmammor. Då hade artikeln handlat om det, temat är snarare ledarskribenter som inte lever som de lär.

 • Malin, eftersom jag inte är tankeläsare så kan jag inte veta vem som skrivit en artikel om ni inte skriver det under dem.

  Ledarsidan i GP har uttalat sig positivt för Vårdnadsbidraget och dessutom uppmanat Göteborg att införa det.
  Eftersom det inte står vem som skrivit artiklarna alla gånger, ja då är det rimligt att tro att du också står bakom dem – att det är era gemensamma artiklar och ståndpunkter.

  Jag har heller aldrig läst en artikel/krönika där du förkastar Vårdnadsbidraget.

  Att Vårdnadsbidraget kräver en man/fru som försörjer den som är hemma med barnet säger sig självt, då nivån är så lågt tilltagen.

  Att du sedan separerat från dina barns far visste jag faktiskt inte.
  Hade jag vetat det så skulle jag inte ha skrivit den kommentaren.
  Det beklagar jag helt uppriktigt.
  Förlåt.

  Mina andra kommentarer får du däremot som ledarskribent på Sveriges näst största dagstidning faktiskt tåla.
  Har man inte retat upp någon, så har man inte påverkat någon.

  Bilden är borttagen. Men din kommentar fick mig att inse att min röst på Piratpartiet, likt 26 procent av de röstande inom Gbg Centrum var väl befogad.

  Det måste bli möjligt att göra lågupplösta bildcitat på bloggar.

 • Anonymous skriver:

  Ja Malin, jag håller med dig fullständigt. Vi behöver våra dagmammor, som faktiskt har valt sitt yrke och är stolta över det. Våra dagmammor (och vi bor inte i någon ”posh” stadsdel, Henrik) är nu nedläggningshotade pga att det inte finns någon nyrekrytering. Våra underbara dagmammor har valt att vara just dagmammor, för att de inte tycker att förskolor är ett tillräckligt bra alternativ för alla barn.

  Våra dagmammor ordnar skogsskola, lagar mat med barnen varje dag, (ibland med hemodlade grönsaker!), är ute mycket, utbildade i att ta hand om barn med olika behov och är superpedagogiska! Barnen älskar dem! Vi som har valt dagmamma är vanliga hårt arbetande småbarnsföräldrar (jag jobbar faktiskt själv på förskola) med ett gemensamt: rädda våra dagmammor!!!

  Precis som skola, ska man självklart kunna välja vilken typ av barnomsorg man önskar. Montessori, waldorf, miljödagis eller dagmamma; alla har vi olika preferenser.

  Hälsn
  Kristina

 • Malin Lernfelt skriver:

  Hej Henrik!

  Innan du häver ur dig dina verbala spyor kanske du borde ta reda på lite mer om den du skriver om. Det är dessutom bara pinsamt för dig själv när du använder manlig härskarteknik och försöker förminska mig som yrkesarbetande kvinna genom att skriva att jag ”kanske kan leva på min man”.

  Vet du en sak Henrik? Det finns ingen man. Jag försörjer alldeles själv mina två barn. Något du förmodligen inte skulle klara av att göra. När jag arbetar för att vi skall ha tak över huvudet och mat på bordet så är mina barn hos en alldeles fantastisk kommunal dagmamma i Hisings-Backa.
  Det jag har problem med är att andra föräldrar inte ges samma möjlighet utan att dagmammorna tigs ihjäl trots att kommunen lovat att satsa på dem.

  Sen vill jag önska dig lycka till med att hitta en text där jag hyllar vårdnadsbidrag. Någon sådan finns nämligen inte.
  Som sagt, ta reda på fakta innan du skriver en massa dumheter och tillskriver mig åsikter jag inte har!

  Trevlig sommar

  PS: Om jag var du skulle jag omedelbart ta bort bilden du stulit från GP. Du bryter mot svensk upphovsrätt.

 • Kan hon inte ha med sig barnet till arbetsplatsen funderar jag på. Från borgerligt håll vill man ju se mer yrkeshögskolor och varför då inte gå snäppet längre och införa yrkesförskola.
  Barnen får helt enkelt vara med på mamma eller pappas jobb, som de sedan ärver i sin tur. Alla vet vad de vill bli när de är sex år.

  Dessutom så slipper de redan etablerade inom den övre medelklassen jobbiga klassresenärer, som kan störa deras tillvaro med att söka och ta arbetstillfällen som rättmäktigt tillhör dom.

 • Anonymous skriver:

  Klart hon har problem. Livet är hårt och svårt i Askim. Det som är pinsamt är inte brist på valfrihet utan den otroligt låga nivån på vissa av GP:s ledarskribenter…

 • AtDeHyDi skriver:

  Bra noterat, håller med dig fullkomligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: