Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är samordnare och intressepolitisk talesperson för Attention i Göteborg samt ledamot i Riksförbundet och NSPH. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Så röstade jag i EP-valet:

Idag kom jag äntligen iväg och röstade i EP-valet. På kultursidorna i Expressen kunde du idag läsa om varför Lars Gustafsson lägger sin röst på Piratpartiet.
Här är varför jag gör det:
Amelia Andersdotter är en förbannat bra debattör och ett fynd för piratpartiet. Jag har mött ett flertal politiker på olika nivåer, men hon är en lysande retoriker och som är fruktansvärt insatt i vad hon lyfter fram och som förtjänas att uppmärksammas. Om tio år så kommer hon ha en ministerpost i det här landet. (Förmodligen inte för PP:s räkning dock, men det är bara min bedömning.)
Jag anser också att linjär media har spelat ut sin roll, det finns ingen anledning att sända ut TV-program som de flesta människor inte tar del av. Det är betydligt bättre att använda etern till vettigare saker som mobila bredband.
Och det är förbannat trist att den delen aldrig belyses i media. Unga människor tittar inte på TV, då kan vi inte ha en lagstiftning som förbjuder människor från att se på TV-program, vi bor inte i Iran.
SVT överför varje månad 1000 terabyte i streamat material från sina servrar, det är knappast gratis. Det är också en fullkomligt idiotisk teknisk lösning jämfört med vad bittorrent-tekniken innebär. SVT har inget mot en sådan lösning, men en liten grupp bakåtsträvare på andra sidan Atlanten säger nej.
Att bittorrent på sikt kommer leda till att TV-bolagen kommer stänga ned och bara syssla med sändningar av material som kräver att det sänds live, det är en helt annan sak.

Det är absolut inget problem att Piratpartiet inte vill driva några andra frågor. Renodling betyder bara att de kommer bli mer framgångsrika på det de är bäst på.
Om det finns någon fråga som jag velat att de skulle driva i EP?
Ja, det skulle vara att hela EU inför enhetliga elkontakter, för det är helt ologiskt att ha olika kontakter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: