Google Translate

Om mig:
Mitt namn är Henrik D. Ragnevi, jag är född 1978 och är idag aktiv inom RFHL i Göteborg och Centerpartiet i Göteborg. Jag är en van debattör och föreläsare när det kommer till psykiatri, jag har tidigare varit intressepolitisk talesperson och ombudsman för Attention i Göteborg och aktiv inom NSPH och arbetat med vårdpolitiska frågor.
Frågor som intresserar mig är psykiatri, socialförsäkringar arbetsmarknad. Men jag diskuterar gärna andra frågor som den havererade bostadspolitiken med den som har intresse…
Film, TV och mode är stora intressen, jag gillar att pröva nya mörka ölsorter och har en förkärlek för japanska rollspel.
Jag har studerat det mest varierande ämnen, vilket gör att jag kan hantera de flesta publiceringswebbverktyg som finns, peka ut amygdala i hjärnans limbiska system samt vet vad Harris Tweed är i en kvalitetskavaj.
Arkiv

Gammal skåpmat från S

Har man inga nya eller egna idéer kan man alltid byta namn på gamla, det var min tanke efter att ha läst dagens debattartikel av SvD signerad Sven-Erik Österberg och Ylva Johansson.
Ärligt talat så blir det pinsamt uppenbart att Socialdemokraterna inte är vana att driva oppositionspolitik men man kan åtminstone kräva att de inte bara karboniserar de borgerligas förslag och byter namn på de flesta av åtgärderna.
Det enda lite nya i sammanhanget är en kompetensförsäkring som ska ge rätt till vidareutbildning, men även det har diskuterats tidigare.
Och inte ett enda ord om hur man ska få personer med psykisk ohälsa eller psykiska eller neuropsykiatriska funktionshinder ut på arbetsmarknaden.
Eller jo, man föreslår ju att man ska slå ihop Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen och ge den nya myndigheten det fyndiga namnet Kraftsam. Exakt vad för skillnad det ska bli förstår jag inte, kanske är det tänkt att denna grupp ska få arbete där…

2 kommentarer till Gammal skåpmat från S

  • Både regeringen och oppositionen borde studera det danska systemet med flexjobb (fleksjob på danska).

  • Maria Nilsson skriver:

    I deras förra mandatperiod gjorde väl inte sossarna mycket för gruppen sjuka/arbetslösa varför skulle de lyckas bättre i de nya förslagen???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Saker som jag har köpt:
Saker jag skulle vilja ha: